Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Østens Perle

Formel 1 
13/09/17 

Optakt til Singapores Grand Prix
Et løb i Asien var i gang en kuriositet. I dag har den folkerige verdensdel en del løb i kalenderen. Singapores natløb har altid været et spektakulært show, med ofte rimelig god underholdning. Og hvis underholdningen ikke er god, kan man altid trøste sig med at bilerne ser godt i de mange lampers skær.
 

Fokus på banen bliver kampen mellem Ferrari og Mercedes. Men andre kan også få deres del af rampelyset. For eksempel er jeg glad for at jeg ikke hedder Jolyon Palmer. Antallet af gange han vil blive spurgt om det her er hans sidste F1 løb kan blive højt. Og selv hvis han faktisk kører resten af sæsonen, så er hans i forvejen ret små chancer for at få en tredie sæson, blevet reduceret til nul, efter rygtemøllen har sendt Carlos Sainz til Renault.

Mens Sainz i skrivende stund ikke er endeligt bekræftet, så er Bottas blevet bekræftet hos Mercedes. Det falder sammen med at hans egne VM chancer er blevet reduceret til et urealistisk håb og udsigten til resten af 2017 er, at han skal være wing-man for Hamilton. Finnen har leveret det forventede af ham i år - og måske lidt til, så en ny kontrakt er fortjent. Det vigtige er dog, at det kun er for 2018 kontrakten gælder. Mercedes holder alle muligheder åbne - og Bottas har ikke været i position hvor han kunne diktere andre betingelser.

McLarens aftale med Honda er fortid, noget af det mindst overraskende der er sket i år. At det knagede i ægteskabet mellem de to var tydeligt. Nu får man så en McLaren-Renault kombo og det er en kombination uden historisk tyngde, og det er måske meget godt. Den historiske tyngde hjalp i al fald ikke meget for McLaren-Honda, måske snarere tværtimod.

Så mangler vi bare at få placeret Fernando Alonso. Williams har været ude efter ham, McLaren vil gerne beholde ham. Sandsynligheden er, at han bliver hvor han er, nu hvor han har fået opfyldt sit ønske om en bedre motor. Nu må vi så bare håbe at bilen er i stand til at leve op til Alonsos forventninger.

Men det store fokus bliver på dem der i front. Hamilton og Vettel; Mercedes og Ferrari. Spørgsmålet er, kan de lidt langsommere baner give Ferrari medvind, som de åbenlyst manglede i Italien. Hvis Mercedes snupper sejren i Singapore, ser det ikke godt ud for hverken Ferrari eller for ønsket om en dramatisk og intens VM. For hver Mercedes sejr vil VM kampen blive mere og mere akademisk.

Hvis Ferrari derimod vinder, er der håb for resten af sæsonen. Specielt hvis sejren er baseret på overlegenhed og ikke på Mercedes' mangler eller defekter. Nu spiller tekniske defekter ikke den store rolle i sporten mere - desværre fristes man til at sige. Uforudsigeligheden i hvoornår en bil holdt op med at fungere havde sin charme.

Kampene i resten af feltet virker ikke vigtige i forhold til en VM duel. Men der er alligevel altid noget at holde øje med. Kampen mellem Verstappen og Ricciardo er altid lidt spændende, indtil altså de der tekniske defekter, som der ellers ikke er nogen af, rammer Verstappen. Red Bull har været godt kørende henover sommeren og måske Singapore kunne passe deres bil og deres Renault motor?

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Marina Bay Street Circuit
  • 17/09/17 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS