Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Legendarisk belgisk bane venter Mikkel O. Pedersen

Porsche
Super
Cup 

25/08/17 

Racerkøreren fra Struer starter på Spa-Francorchamps
Som deltager i Porsche Supercuppen følger man Formel 1-feltet rundt på en række europæiske racerbaner, og i denne weekend er det en af de mest legendariske, Mikkel O. Pedersen, skal køre på. Det er Spa-Francorchamps i Ardenner-bjergene i det østlige Belgien, som danner rammen om ikke bare én, men hele to afdelinger af den hårde mærkeklasse.
 

”Ligesom ved sæsonpremieren i Barcelona skal vi denne gang køre to løb,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Fredag aften har vi en fri træning, og lørdag formiddag kører vi så kvalifikationen. Det første løb finder sted tidligt lørdag aften, og så kører vi det andet søndag formiddag.”


Det er Spa-Francorchamps' bakker og sving, der venter for Mikkel O. Pedersen i de to næste løb i Porsche Supercuppen.
(Foto: Porsche Media)

Spa-Francorchamps er en klassiker i europæisk motorsport. Det er en bane, som allerede i trediverne afholdt sine første Grand Prixer, og selv om der undervejs er sket forandringer i forløbet, har banen gennem årene beholdt sin mest navnkundige sving – Eau Rouge – en hurtig venstre-højre-kombination, hvor man først kører ned ad bakke og så op ad bakke.

”Jeg har været på banen én gang før til en track day i regnvejr, hvor der var en masse andre typer biler, så nu ved jeg da i det mindste, hvordan baneforløbet er,” siger Mikkel O. Pedersen.

”Jo nemmere en bane er at lære, des højere er forventningerne, men Spa er syv kilometer lang og man skal helt ud på grænserne. Jeg kender ikke helt grænsen for, hvor meget man kan presse på i Eau Rouge-svinget, men man skal tæt på grænserne, og det gælder om at få mest muligt ud af træningen, for mange kørte på banen, dengang jeg stadig kørte gokart. Jeg skal gerne i pointene, og jeg kunne se ved testen på Monza, at jeg var en af de hurtige, men nu er Monza også en bane, som er lettere at lære.”

Der er gået fire uger, siden Mikkel O. Pedersen sidst kørte race i Porsche Supercuppen, men det har ikke været ensbetydende med sommerferie for ham.

”Jeg har haft rigtig travlt siden sidste løb i Ungarn, for tiden mellem løbene er faktisk mere hektiske end løbsweekenderne,” siger han. ”Der er faktisk meget mere at se til med sponsorarbejde og forskellige arrangementer som i sidste weekend, hvor jeg gav high speed-ture på FDM Sjællandsringen.”

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Spa-Francorchamps
  • 27/08/17 - Spa-Francorchamps - Porsche Super Cup
  •