Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

3 sejre i to løb for Mathias Valentin

Yokohama
1600 Challenge 

25/08/17 
Yokohama

Det blev til hele 3 sejre i to løb for Mathias Valentin, da den 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Den 17 årige racerkører fra Gørlev var sammen med JN Motorsport teamet draget til årets mest prestigefyldte løb, nemlig Grand Prix Danmark, som traditionen tro afvikles på racerbanen nær Silkeborg.
 

Inden weekenden indtog Mathias førstepladsen i Rookiemesterskabet samt 8. pladsen i det generelle DIF Danmarksmesterskabet, efter en indtil nu forrygende weekend for den unge debutant i banesporten.

Teamet havde gode minder fra banen, der samtidig var den første i denne sæson, hvor der allerede var køreerfaring fra. Ved Åbningsløbet tog Mathias nemlig sin første generelle sejr i sit blot andet heat. En sensationel debut – men kunne det gentages denne weekend?


(Foto: JJ Media)

Træningen fredag eftermiddag gav en tidlig indikation på at det kunne blive en rigtig god weekend. Med hurtigste tids af knap 30 biler, meldte den grå og orange Suzuki Swift Sport med nummer 5 på siden sig i hvert fald klar til kamp.

Der kom dog dybe panderynker hos teamet mod slutningen af træningen, da motoren ikke længere gik rent, men blot på 3 cylindre. Hurtigt blev det konstateret at knastakslen var knækket, og en venlig sjæl fra Sjælland hoppede i en bil kørte en ny knastaksel til teamet i det jyske.

Teamet var spændte på hvordan at bilen ville køre i kvalifikationen, da der efterfølgende også var blevet konstateret en lettere bøjet udstødningsventil i motoren. Dermed stod det klart at motoren næppe ville yde maksimalt, men Mathias måtte prøve at køre sig ud af det problem.

Den manglende effekt på motoren kunne også læses på kvalifikationsresultatet. Fra at være hurtigst i træningen, blev det blot til 6. startplacering. Men alligevel flot i det store felt.

Herefter var det blot at vente på weekendens første heat, der skulle køres sidst på eftermiddagen lørdag.


(Foto: JJ Media)

Det lykkedes Mathias at holde placeringen de første par omgange, inden at stille og roligt kravlede op igennem feltet. Især da det begyndte at regne med 5 minutter tilbage af løbet, gik det rigtig hurtigt for den tidligere gokartkører. En 5. plads blev vekslet til en 3. plads ved målstregen, og dermed var weekendens første generelle pokal allerede i hus – det kombineret med en sejr i Rookiemesterskabet gav smil i teamet igen, efter at der var blevet tænkt lidt dystre tanker fredag aften.

Herefter var det blot at vente til søndag middag, hvor heat 2 skulle køres.

De sidste halvanden timer inden løbet skulle køres, blev der brugt rigtig meget tid på at kigge på regnvåde skyer og en våd asfalt, som dog stille og roligt tørrede mere og mere op. Der skulle dog foretages et valg, og det blev regndæk, da det virkede til at være det rigtige valg.


(Foto: JJ Media)

Da han kom på banen stod det dog klart at der var kørt et helt tørt spor, hvilket kunne være dræbende for regndæk, da de let kan overophede, og derved miste vejgrebet.

Derfor blev der bidt negle da Mathias Valentin startede fra 6. startposition. Neglebidden over dækvalget blev udskiftet til skulen mod himlen, og nye sorte skyer som drev indover. På de første tørre omgange af løbet nåede Mathias op på en 4. plads, og da det begyndte at regne halvvejs inde i løbet, vidste han at han skulle slå til med det samme.

Han var den forreste mand i feltet på regndæk, mens alle de foranliggende var ude på tørvejrsdæk, og stille og roligt, en for en, overhalede han dem, inden at han kunne indtage 1. pladsen med tre omgange tilbage.

Mange ville mene at det ”bare” var at køre den hjem, men med så kraftigt regnfald over banen, var det en kamp i sig selv at holde bilen på banen – også på regndæk.

Men den 17 årige kører udnyttede al den erfaring han havde fra regnvejrsløb i gokarttiden, og kunne køre en sikker sejr på godt 6 sekunder hjem og dermed løfte den store pokal for anden gang i hans debutsæson.


(Foto: JJ Media)

Selvfølgelig kom der også endnu en Rookiesejr i hus, hvilket naturligvis også var vigtigt i det mesterskab.

Men glæden over den generelle sejr, og ikke mindst avancementet i DIF Danmarksmesterskabet til 6. pladsen, var ikke til at skjule for teamet.

Med 3 afdelinger tilbage af mesterskabet, kom guld, sølv og bronze mesterskabsmedaljerne pludselig et godt stykke tættere på igen, hvor de nu blot er 33 point op til føringen. Derudover er føringen i Rookiemesterskabet udbygget til næsten to løbssejre.

Men med 6 pointgivende løb tilbage (2 hver weekend), er absolut intet afgjort.

Næste gang at Mathias Valentin og JN Motorsport er tilbage på banen er om små 2 uger, når Night Race på Padborg Park skal køres den 2. september, som et endagsløb for Yokohama 1600 Challenge.

JN Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Jyllandsringen
  • 20/08/17 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: