Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Magnussen Racing Experience på Jyllandsringen:
Grand Prix Danmark er årets løb

DTC 
18/08/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJan Magnussen har noget at indhente i weekenden efter sin udeblivelse fra DTC-løbet i København, mens teamkammerat Markussen vil gentage sidste års Grand Prix Danmark-sejr.
Også Formel 4-kørerne Christian Rasmussen og Noah Watt vil kæmpe for succes på Jyllandsringen.
 

Grand Prix Danmark på Jyllandsringen er for danske motorsportsentusiaster sæsonens mest prestigefulde løb, og når Magnussen Racing Experience stiller til start den kommende weekend, er det med forventning om at gentage sidste års finalesejr i Danish Thundersport Championship, hvor Michael Markussen tog den store pokal.


(Foto: Denner Photo)

DTC: Alle vil vinde Grand Prix Danmark
– Alle vil vinde Grand Prix Danmark. Det er sæsonens største og mest prestigefulde løb, og hvis ikke det bliver mig, så håber jeg naturligvis, at Michael Markussen tager sejren, lyder det fra en skævt smilende Jan Magnussen.

– Jeg glæder mig som altid til at komme tilbage i DTC-bilen igen. Det har for mit vedkommende været en lang sommerpause, eftersom jeg ikke kunne deltage i sæsonens fjerde afdeling til Copenhagen Historic Grand Prix. Desværre falder DTC-kalenderen også i år sammen med mit job i den amerikanske IMSA-serie, hvor jeg sammen med Antonio Garcia fører mesterskabet for Corvette Racing.


(Foto: Denner Photo)

De manglende point fra København har betydet, at Jan Magnussen er dumpet ned fra en første- til en femteplads i DTC-mesterskabet med 42 point op til den førende Lasse Sørensen. Magnussen har dermed en opgave foran sig i weekenden, hvor racerkøreren og teamejeren har inviteret 100 forventningsfulde VIP-gæster fra Europas største byggemarkedskæde, BAUHAUS, til racerfest på Jyllandsringen. Magnussen skal også underholde en stor forsamling af gæster fra værkstedskæden Teknicar.

Teamkammerat Michael Markussen håber på at besejre Grand Prix Danmark for andet år i træk, og den 25-årige racerkører fra Magnussen Racing Experience befinder sig efter eget udsagn i en glimrende position til at sætte alt ind i weekenden.

– Jeg blev diskvalificeret fra et løb i København grundet en banal fejl omkring dækproceduren, og det gjorde ondt på pointene. Jeg røg ned på en syvendeplads i mesterskabet, hvilket er skidt med kun tre løb tilbage på kalenderen. Til gengæld betyder det, at jeg ikke har noget at forsvare. Jeg skal angribe, lyder det fra Michael Markussen.


(Foto: Denner Photo)

– Jeg har et Danmarks bedste team omkring mig, og vi har for længst bevist, at vi har farten til at være med helt forrest i feltet. Det har vi også i kommende weekend, hvor de største rivaler foruden min egen teamkammerat bliver den mesterskabsførende Lasse Sørensen og Kasper H. Jensen.

Formel 4 Danish Championship: Håber på første sejr
Der venter Magnussen Racing Experience en weekend af de helt store på Jyllandsringen, hvor også Formel 4-kørerne Christian Rasmussen og Noah Watt stiller op for teamet fra Roskilde. De to unge talenter har haft en udfordrende start i den nye danske talentserie, men efter tre ud af i alt syv afdelinger har Christian Rasmussen indtaget tredjepladsen i mesterskabet, mens Noah Watt holder en femteplads.


(Foto: Denner Photo)

– Jeg tror på, at det kan lade sig gøre at tage min første Formel 4-sejr i weekenden. Sæsonen er ikke gået helt efter mine forventninger, men der gradvist været fremskridt, og jeg føler, at tiden må være inde til at komme øverst på podiet, lyder det fra Christian Rasmussen.

– Vi er et nyt team med en ny bil i en ny serie, hvor vi allesammen er rookies. Men vi får ny erfaring for hvert løb, og mit samarbejde med teamet bliver bedre og bedre. Alt går i den rigtige retning.

Mens 18-årige Christian Rasmussen vandt sølv i den danske Formel Ford-serie i 2016, er Noah Watt debutant i de åbne racerbiler. Det 15-årige stortalent har dog adskillige kartingpokaler på sit CV, og sidste år var han tæt på et europamesterskab.


(Foto: Denner Photo)

– Jeg håber og tror på, at jeg kan være med helt fremme, når det går løs i weekenden. Sæsonen er indtil videre ikke gået fantastisk, men der er kun én vej frem, og det er at blive ved med at kæmpe. Vi havde en rigtig god test på Jyllandsringen tidligere på sommeren, og jeg forventer helt klart at mærke en forbedring på bilen den kommende weekend, lyder det fra Noah Watt.

Live: Følg ræset på TV 2 SPORT
Femte afdeling af Danish Thundersport Championship samt tredje afdeling af Formel 4 Danish Championship kan følges live på TV 2 SPORT med interviews fra paddock og meget andet fra søndag kl. 11.00. Transmissionen fortsætter på TV 2 PLAY kl. 15.00.

TIDSPLAN – GRAND PRIX DANMARK
Fredag 18. august
Kl. 15.45 – Træning #1 (DTC)
Kl. 17.30 – Kvalifikation (Formel 4)

Lørdag 19. august
Kl. 10.20 – Træning #2 (DTC)
Kl. 10.50 – Løb 1 (Formel 4)
Kl. 13.50 – Løb 2 (Formel 4)
Kl. 16.20 – Kvalifikation (DTC)

Søndag 20. august
Kl. 10.35 – Shakedown (DTC)
Kl. 10.50 – Warmup (DTC)
Kl. 12.30 – Kvalifikationsheat 1 (DTC)
Kl. 13.20 – Løb 3 (Formel 4)
Kl. 13.45 – Gridshow (DTC)
Kl. 14.20 – Løb 2 (DTC
Kl. 15.10 – Finale (DTC)

MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Noah Watt
  • Jyllandsringen
  • 20/08/17 - Jyllandsringen - DTC
  •