Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 5

Den var der, næsten! – Alexander Müller

Formel 5 
13/08/17 

Anden afdeling af Formel 5 mesterskabet skulle gerne blive Alexanders gennembrud. Og det blev det for så vidt også. Men det rakte bare ikke til at nå hele vejen. Men der blev uden tvivl rynket et par bryn, da den unge sjællænder for alvor fik vist farten.
 

Men løbsarrangørerne havde underligt nok valgt, ikke at tildele Formel 5 klassens forudgående træning, forud for kvalifikationen. Det betød for alle, også for Alexander at han skulle på en og samme gang, lære banen at kende, og samtidig sætte en god tid. En meget dum disposition og det betød da også flere farlige situationer.


(Foto: Photo-Graphic.dk)

Trods manglende kendskab til banen, formåede Alexander alligevel at køre sig frem til en startplacering som P5. Det må siges at være godkendt. Da starten gik til heat 1, var det med foden i bund med det samme. Men desværre gik det ikke helt sådan. Efter en god start fik han muligheden for at overhale en af de langsommere F4 biler. Men da han fik overhalet forsøgte F4 køreren at generobre, men lavede en kørerfejl og påkørte Alexander. Det betød tab af flere placeringer, og et skævt styretøj. Han fik dog bilen kørt i mål på en P7.

Heat 2 blev en optur. En superstart sendte Alexander tre pladser frem i feltet. Og en solid kørsel kun afbrudt af en overhaling af F4 køreren fra heat 1, gav Alexander en plads som P4. Han kunne desværre ikke nå helt op til de 3 forreste, men farten var ved at være der. Men absolut godkendt!

Efter heat 2 hvor en af Formel 5 bilerne udgik med en defekt motor, var der en masse uro om kravet om restriktor. Og fordi det blev bevist at brugen af restriktorne gav benzin i olien, fik klassen lov til at fjerne den ene restriktor. Af frygt for deres motor vælger to af klassens kørere at undlade at stille op. Den megen uro omkring restriktorproblematikken bider nu ikke på den mentale forberedelse for Alexander. Han er fuldt fokuseret, og igen laver han en kanon start. Han henter godt ind på de forreste, og pga et par afkørsler, ligger han pludselig P2. Men 2 omgange før målflaget giver det ene hjulophæng fortabt, og det sender Alexander ud af løbet. Utrolig ærgerligt. Men det blev dog til en placering som P5.

Men Alexander er dog noget skuffet over DASU´s og løbsledelsens håndtering af løbsweekenden. Det skaber en masse uro og dårlig stemning i klassen, at man ikke kan få lov til at fokusere på at køre race, men skal koncentere sig om politik og jura. Han håber der er kommet styr på tingene inden næste afdeling. Han vælger dog afdelingen i Padborg fra, da han gerne vil forsvare sit danske mesterskab i DSK i gokart. Han er dog at finde til Grandprixet på Jyllandsringen d. 18-20. august.

Formel5.dk


Læs mere om:
  • Alexander Müller
  • Ring Djursland
  • 11/06/17 - Ring Djursland - Formel 5
  •      ASETEK SIMSPORTS