Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Kvick krydser fingre efter motorbrand

Rally 
05/08/17 

Bedst som det kørte, holdt det op, fordi turboen stod af med et sprøjt af olie, som resulterede i en brand i motorrummet, så midt på dagens femte hastighedsprøve var der time out for hollandske Henk Bakkenes og hans danske co-driver Jeannette Kvick.
Der er dog stadig 90 procents chance for, at de kan fortsætte i den igangværende tredje runde af årets Tour European Rally-turnering, som køres på Madeira og slutter med ni hastighedsprøver i dag.
 


(Foto: Jeannette Kvick)

Håber på restart lørdag
Det hollandsk-danske teams Mitsubishi Lancer Evo X stoppede i et akavet sving, så mens Kvick løb bagud på prøven for at advare bagfra kommende biler, fik Bakkenes nedkæmpet branden i motorrummet. Det var dog ikke muligt at fortsætte, så de måtte vente til resten af feltet havde passeret, før de kunne blive bugseret til teamets ventende backinggroup på servicepladsen.


(Foto: Jeannette Kvick)

Med en ny turbo og nye trykslanger til bilens differentialespærre håber de på at få bilen køreklar og godkendt til restart lørdag morgen. Teamkollegaen Jim Heuvel stoppede med en elektrisk defekt i hans Evo X på det sidste stykke af dagens etape. Om han restarter lørdag er uvist. Efter de første 10 af ialt 19 hastighedsprøver er godt en halv snes biler udgået af den portugisiske TER-runde.


(Foto: Jeannette Kvick)

Havde kørt sig op
- Pokkers irriterende, for det gik lige så godt. Vejret skiftede mellem sol øg tør vej, tåge og våd vej, men vi havde et optimalt flow i bilen, selvom vi i starten havde et problem med fem-seks noter, så jeg måtte holde øje med vejforløbet og rette noterne undervejs for at undgå forvirring, fortæller Kvick og fortsætter.
- Vi havde en fin rytme på SS4 og avancerede tre pladser i generalklassementet, og det fortsatte fra starten på SS5. Noterne kom perfekt, og vi havde på vejen op i bjergene fået hentet yderligere ind på de forankørende, da turboen stod af med en knald og stak motorrummet i brand.


(Foto: Jeannette Kvick)

SIDSTE KL. 02:14:
Det lykkedes. Bakkenes og Kvick fik deres bil lavet og kørt i parc fermé 1 minut før lukketid, så de er sikret restart i lørdagens sektion.


Jeannette Kvick benytter den ufrivillige time out til at krydse fingre for at hun og Henk får deres bil klar til restarten lørdag efter fredagens ærgerlige intermezzo med en ødelagt turbo.
(Foto: Jeannette Kvick)

Midt på natten til lørdag kunne Kvick nøjes med et stritte med tommeltotten - opad. For da var hun og Bakkenes sikret restart i lørdagens sektion af TER-rallyet på Madeira.

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Jeannette Kvick
  •