Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Rallyet bliver krævende, men også spændende

Rally 
04/08/17 

Efter en afstikker forbi Spanien har den danske co-driver Jeanette Kvick fra Slagelse tirsdag og onsdag sammen med hollandske Henk Bakkenes lavet noter til den tredje runde af Tour European Rally series, som de kører torsdag, fredag og lørdag på Madeira.
 

- Tirsdag kørte vi noter på den østlige del af øen, og onsdag på den vestlige ligesom vi om aftenen kørte noter på løbets shakedown-prøve. Notekørslen gik fint, vi holdt en god gennemsnitsfart, men det gjorde de lokale bilister også. De kender tydeligvis vejene ud og ind, og er vant til at køre stærkt, fortæller Jeannette Kvick efter notekørslen.


(Foto: J. Kvick)

- Madeira er fantastisk med stigende og faldende terræn og med veje, som snor sig helt vildt, så det bliver en udfordring at få afleveret noterne præcist fra sving til sving. Der er vist fire-fem steder, hvor afstanden mellem svingene er mellem 300 og 500 meter, ellers dreje vejen uafbudt, tilføjer hun.


(Foto: J. Kvick)

- Med terrænet in mente ville vi utvivlsomt have haft en fordel ved at køre i en kompakt R5-bil, så det er måske forklaringen på, at der er så få Mitsubishi Lancer Evo X’ere på startlisten. Det giver os til gengæld bedre vilkår i Production-klassementet, omend vi jo gerne vil gøre os stærkt gældende også i generalklassementet, fortsætter Kvick.


(Foto: J. Kvick)

Det hollandsk-danske team gennemkørte torsdagens shakedownprøve tre gange og var fjerdehurtigste Evo X blandt 16 R5-biler og et par R3-biler.

Teamets indledende kørsel afslørede samtidigt, at bilen mister trækkraft i varmen og på stigninger op i tynd og iltfattig luft, så en justering af bilens computer-og forbrændingssystem var nødvendig for optimere ydeevnen.

Den første af rallyets 19 hastighedsprøver køres torsdag aften, de næste 10 køres fredag og resten lørdag.


(Foto: J. Kvick)

Ved den officielle præsentation af rallyet onsdag, var deltagerne omringet af en hærskare af begejstrede entusiaster og autografjægere, som kyssede og krammede, så der var ikke lejlighed til at falde i staver.


(Foto: J. Kvick)

Efter to dage med intens notekørsel og justering af bilens brændstofsystem er Henk Bakkenes og Jeannette Kvick klar til start på den første af ialt krævende 19 hastighedsprøver på Madeira.


(Foto: J. Kvick)

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Jeannette Kvick
  •