Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen udbyggede føring i amerikansk mesterskab

SportsCar
Championship 

03/07/17 

Jan Magnussen og Antonio Garcia kæmpede sig tilbage efter en udfordrende start på Six Hours of The Glen og hentede en stærk tredjeplads søndag aften dansk tid. Duoen øger dermed føringen i det amerikanske IMSA-mesterskab.
 

Fra en position bagest i feltet kæmpede Jan Magnussen og Antonio Garcia sig op gennem rækkerne og sluttede på en stærk tredjeplads i søndagens sekstimersløb på Watkins Glen-banen i staten New York. En afkørsel tidligt i løbet havde ellers sat Corvette-duoen et pænt stykke bagud, men effektivt teamwork og suveræn kørsel var medvirkende til, at Magnussen og Garcia kunne stille sig på podiet og øge deres føring i mesterskabet.


(Foto: Richard Prince)

– Efter vores skuffende kvalifikation lørdag og en snurretur i begyndelsen af løbet troede jeg bestemt ikke på, at vi skulle ende søndagen på podiet. Vi var ikke hurtige nok, men bilen var god og stabil, og takket være et godt arbejde fra hele teamet lykkedes det os at komme tilbage i kampen igen, forklarer Jan Magnussen.

Danskeren tog føringen i GTLM-klassen med under to timer tilbage af løbet. Og selvom den gule Corvette C7.R ikke præsterede helt samme speed som konkurrenterne fra især BMW, lykkedes det alligevel for Antonio Garcia at kæmpe sig frem til en tredjeplads i sit sidste og afgørende stint.

– Selv om der er seks timer at køre på, udviklede løbet sig som alle andre løb i IMSA-serien sig hurtigt til et tæt sprintløb. Der blev kæmpet aggressivt om pladserne helt fra start, og selv mod slutningen af løbet kunne det meste af GTLM-feltet være mellem to sving, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen: Nu står vi endnu stærkere
– Når man ved, at man ikke kan vinde på farten, handler det om at undgå fejl og problemer. Det lykkedes, og samtidig gjorde crewet et fantastisk arbejde. Naturligvis ville vi gerne have taget en sejr, men vi har også et mesterskab at forsvare, og her står vi nu endnu stærkere end før weekenden.


(Foto: Richard Prince)

Også danske Christina Nielsen kunne stille sig på podiet på Watkins Glen, hvor hun sammen med sine to teamkammerater i sin røde Ferrari hentede en andenplads i GTD-klassen og samtidig tog føringen i mesterskabet. Fabrikskøreren Michael Christensen var også på arbejde i en privat Porsche, men måtte tage til takke med en syvendeplads.

Jan Magnussen og Antonio Garcias næste opgave finder sted allerede i næste weekend den 7.-9. juli, hvor sjette afdeling af IMSA-mesterskabet afvikles på Canadian Tire Motorsport Park.

JAN MAGNUSSEN RACING
MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Watkins Glen
  • 02/07/17 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •