Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Morten Dons tyvstarter Le Mans

Sportscar racing 
13/06/17 

Få timer inden årets udgave af 24 timers løbet på Le Mans begynder tager Morten Dons forskud på fornøjelserne. Den danske racerkører deltager nemlig i Road to Le Mans-løbet lørdag kl. 11.30 som opvarmning til weekendens hovedløb - og til en forhåbentlig Le Mans-debut i 2018.
 


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Bilen er den samme Ligier JS P3, som Struer-køreren anvender i den Europæiske Le Mans Serie (ELMS), så det er med høje ambitioner at Morten tørner ud på den 13,629 kilometer lange racerbane. Løbet på Le Mans er en enestående mulighed for at vise sig frem foran de større teams.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Jeg må indrømme at der er lidt sommerfugle i maven allerede, men de skal nok forsvinde hurtigt når først jeg har været en omgang rundt på banen, forsikrer Morten Dons, der som hidtil stiller op for det britiske RLR Msport-team.

- Selvom jeg aldrig har været på Le Mans, ikke engang som tilskuer, kommer jeg for at være med helt i toppen. Det bliver på ingen måde en let opgave i et tætpakket felt med mange dygtige konkurrenter, men det er det bedste udstillingsvindue jeg har i forhold til min ambition om at skabe mig en international karriere.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Der er 46 biler tilmeldt Road to Le Mans-løbet. Heraf er 30 tilmeldt i LMP3-klassen, så der bliver stor rift om topplaceringerne. Sammen med canadieren John Farano håber Morten Dons at kunne gøre så god figur, at han kan gøre sig interessant for teams og potentielle sponsorer i jagten på et Le Mans-sæde i 2018.

- Målet er at køre “det rigtige” Le Mans næste år i LMP2-klassen. Denne weekend skal jeg bruge på at skabe kontakter og vise folk i branchen at jeg har hvad der skal til for at være med blandt de helt store, fortæller Morten Dons, som mandag rejser til Frankrig for at deltage i forberedelserne sammen med sit britiske team.


Morten Dons
(Foto: Andreas Houmann)

www.mortendons.com

Kim Gripping


Læs mere om:
  • Morten Dons
  •