Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 4 DK

Lundgaard dominans på Ring Djursland

Formel 4 DK 
11/06/17 

Formula 4 DKDe to brødre fører nu hver sit Formel 4 mesterskab
Der stod Lundgaard på det meste, da anden afdeling af Formel 4 Renault blev afviklet på Ring Djursland i weekenden. Med tre sejre ud af tre mulige blev Daniel Lundgaard den helt store sejrsherre, da de danske Formel 4 racere gæstede den kuperede bane i Djursland.
 

Udover Daniel Lundgaards hattrick var lillebror Christian Lundgaard med til at slå Lundgaard navnet fast, som et af de navne man holder øje med i både dansk og international motorsport. Christian Lundgaard var i sin rolle som juniorkører for Renaults Formel 1 team inviteret til at køre seriens udstillingsmodel, der er malet i farverne som Formel 1 teamet i 2016.


(Foto: Lundgaard Racing)

15-årige Christian Lundgaard vidste på forhånd, at det ville blive en svær opgave, at gæste den dansk serie. Gæstebilen var ikke oppe til standard og meget af ugen blev brugt sammen med storebror Daniel og teamet på at gøre bilen klar. Og da der ingen træning var på Ring Djursland forud for kvalifikationen, skulle noget af denne bruges på at køre bremser og gearkasse til. Det lykkedes dog alligevel Christian at kvalificere sig som toer, lige efter storebror Daniel, hvilket dermed gav første startrække til de to talentfulde brødre. Ved starten til første løb blev Christian påkørt, hvilket kostede en bukket frontvinge og en understyrende bil. Oppe foran forsvarede Daniel sin føring og vandt løbet foran Nicolas Beer og Christian Rasmussen. Christian Lundgaard kom i mål som firer foran Noah Watt.

Ved andet løb tog Daniel igen føringen fra start. Christians bil kravlede et kort stykke lige inden starten gik og han måtte indkassere en strafbane. Det sendte ham tilbage i feltet, men han kørte i mål som nummer fire efter Daniel, der tog sin anden sejr foran de to Magnussen Racing Experience kørere Christian Rasmussen og Noah Watt.

Tredje løb blev den totale triumf for Lundgaard-familien, hvor faren, den tidligere europamester i rally Henrik Lundgaard, ængsteligt heppede med fra pitmuren. Efter et tæt løb med Nicolas Beer kørte de to brødre en flot 1-2 sejr i hus, med Daniel som vinder og Christian på andenpladsen. Beer kom i mål som treer. Med de tre sejre bragte Daniel sig i føring af mesterskabet og dermed fører de to brødre hver sit mesterskab, da Christian Lundgaard fører SMP Formula 4 NEZ Championship.

”Det var en perfekt weekend” sagde en glad Daniel Lundgaard, der sidste år vandt det danske Formel Ford mesterskab. ”Det er det her, vi arbejder hårdt for, så når det hele lykkes er det fantastisk. Jeg fik et godt hul i mesterskabet, hvilket selvfølgelig også er vigtigt. Det var nogle tætte løb og det var ikke mange omgange i de tre løb, hvor jeg ikke skulle lukke af for en konkurrent. Men jeg føler, at jeg havde styr på det. Og så var det dejligt, at arbejde sammen med Christian. Det var synd for ham, at han var så uheldig, men det var dejligt, at vi kunne slutte af med at stå på podiet sammen”.


Daniel Lundgaard øverst på podiet, flankeret af Christian Lundgaard på P2 og Nicolas Beer på P3
(Foto: Lundgaard Racing)

Næste løb for Daniel Lundgaard bliver på Padborg Park den 24.-25. juni. Christian Lundgaards næste løb er i SMP Formula 4 NEZ Championship den 1.-2. juli på Parnu i Estland, hvor han skal forsvare sin føring i mesterskabet.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Daniel Lundgaard
  • Ring Djursland
  • 11/06/17 - Ring Djursland - Formel 4 DK
  •      ASETEK SIMSPORTS