Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Hattrick til Morten Jespersen

Citroen DS3 Cup 
10/06/17 

Ring Djursland lægger asfalt til sæsonens tredje afdeling af Citroën DS3 Cup - og for tredje gang i træk står Morten Jespersen bag kvalifikationens hurtigste omgangstid i en utroligt tæt konkurrence.
 

Af de 18 biler, der er til start på Djursland denne weekend, sluttede de 12 hurtigste indenfor samme sekund. Kvalifikationens 20 minutter blev åbnet af Filip Sandström, som helt fra start viste, at han er en kører, man roligt kan regne med i den samlede tabel. Efter en flot løbsweekend på Vålerbanen i sidste måned fortsatte den svenske teenager de gode takter, og endte efter en lang kamp mod stopuret på næsthurtigste tid - blot 0,110 sekund fra pole position!


Morten Jespersen fuldendte sit hattrick i kvalifikationen på Ring Djursland
(Foto: Morten Kimer)

En anden talentfuld ung kører, som fik et godt udgangspunkt, er Mads Frederiksen. Østjyden lægger ikke skjul på, at Ring Djursland er hans absolutte favorit, og Frederiksen var faktisk kortvarigt på pole i løbet af kvalifikationen. Han starter som nummer tre, hvor han får følgeskab af en gammel kending i DS3-sammenhæng. Jørgen Worthmann satte fjerdebedste tid, og har hele lørdagen vist god stabilitet på banen. Sidste år tog han to andenpladser med hjem, og det bliver spændende at se, om sønderjyden kan få mere metal med hjem i år.


Filip Sandström fortsætter de gode takter i DS3 Cup
(Foto: Niklas Majgaard)

Jonas Lynge starter som nummer fem, og skal forsøge at følge op på sit gode resultat fra Norge, hvor han indkasserede henholdsvis en andenplads og en sejr. Rune Staudt tog sjettebedste tid, og Staudt Motorsport ser endelig ud til at have fået materiellet til at virke. Tommy Nygaard er også tilbage efter uheldet ved Åbningsløbet, og starter som nummer syv i morgen, søndag. Louise Frost, Sonny Nielsen og Heidi Frydenhaug runder top 10 af.


Tommy Nygaard jagter revanchen efter hans første halvdel af sæsonen blev afbrudt af et uheld
(Foto: Morten Kimer)

Det sagde de efter kvalifikationen:

Morten Jespersen, pole position:
- Tidtagningen er noget, vi har arbejdet utroligt meget med i år, og det er fedt, at det giver pote igen. Min bil kørte perfekt fra start, og jeg havde god mulighed for at kunne "spare" en smule på dækkene, så jeg hele tiden kunne svare igen på omgangstiderne. Det gik super godt, men vi arbejder videre på fuld damp - det her felt er så tæt, at man er nødt til hele tiden at forbedre sig.

Filip Sandström, P2:
- Det er første gang, jeg er her, men jeg har heldigvis let ved at vænne mig til nye baner. Det er en god udfordring at køre her, for banen er så kuperet. Jeg synes det er enormt fedt at være her, og vi er virkelig glade for, at farten bare er der med det samme. Der skal kæmpes hårdt for det igen i morgen, men jeg håber, at det kan give en tur på podiet igen.

Mads Frederiksen, P3:
- Ring Djursland er min absolutte favoritbane, så det giver vel altid lidt. Synes vi lykkedes med mange ting i dag, og jeg er umiddelbart godt tilfreds med resultatet i dag. Vi har gode muligheder i morgen - jeg skal starte bag Morten (Jespersen, red.), og håber at kunne følge godt med ham fra startstregen.

Jørgen Worthmann, P4:
- Jeg er meget godt tilfreds. Vi kunne måske have fundet lidt tid i en anden strategi, men der er også fine muligheder fra fjerde startplads. Vi går efter at gentage sidste års resultater herovre. Kan i hvert fald sige, at det er en bane, der virkelig passer mig. Man skal satse hele tiden, og det er altid godt.


Jørgen Worthmann er på pokaljagt - i fjor var sønderjyden på podiet i begge heats - kan han gentage det?
(Foto: Morten Kimer)

Husk, at du kan følge DS3 Cuppen live på Facebook og Twitter. Søndagens to heats køres henholdsvis klokken 12.55 og 15.55.

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 11/06/17 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •