Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Ung kører vender frygtløs tilbage

Supertourisme 
09/06/17 

For Christian Loft sluttede Classic Race Aarhus på den værst tænkelige måde. Han var indblandet i et sammenstød med supertourisme-kollegaen Jesper Egebart, der sendte Loft ud i en voldsom kollision med barrieren. Løbet blev afbrudt, og Christian Loft blev efterfølgende diskvalificeret.
 

Fra flere andre kørere i OK MOBIL 1 DST-feltet lød kravet om, at Christian Loft helt skulle fratages sin licens, og anklagerne haglede ned over køreren fra Hadsten. Alligevel vender den unge kører nu frygtløs tilbage. Selv om den grå supertourisme-racer ikke kommer ud at køre igen.

Det bekræfter hans teamchef og far, Claus Loft. CL Motorsport har købt en bil hos Kenneth Jensen, og Christian Loft er med, når superklassen i dansk motorsport fortsætter serien på den norske bane Rudskogen 17. - 18. juni.

- Vi har købt den turbomodel, som Frederik Vodder tidligere kørte i, og vi håber, vi når at bygge den om til en V6-udgave inden løbet i Norge, forklarer Claus Loft.


(Foto: Motorsporten.dk)

Claus Loft har siden den dramatiske ulykke i Aarhus virkelig haft brug for at være den far, der beskytter sin søn.

- Man kan roligt sige, at Christian blev skældt huden fuld i Aarhus, og vi blev også mistænkt for, at vi havde kørt team-taktisk og forsøgt at hjælpe Frederik Nymark ved at ramme andre. Det var naturligvis på ingen måde tilfældet.

Ifølge teamchefen blev sønnens bil beskadiget, da Rene Rasmussen pludselig holdt på tværs.

- Christian blev ramt bagfra af Tommy Laugesen og ramte Frederik Nymark, der lå lige foran, og det var der, han blandt andet mistede sit højre sidespejl, hvilket betød, at han havde vanskeligt ved at se, hvad der kom på hans højre side.

Claus Loft er dog ikke enig i, at sammenstødet med Jesper Egebart alene var Christian Lofts skyld, og han fortryder i dag, at han ikke appellerede diskvalifikationen i Aarhus.

Han er dog også indstillet på nu at lægge episoden bag sig.

En anden far, Per Egebart, har en noget andet udlægning af situationen. Han var efter sammenstødet både chokeret og vred, og han truede med, at teamet med Jesper Egebart helt trak sig fra serien.

Heldigvis er Jesper Egebart med i Norge, og det er Christian Loft altså også. Og på en dejlig bred norsk bane er der også gode muligheder for, at de to og hele feltet igen kommer til at vise superrace.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Christian Loft
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • Rudskogen Motorsenter
  • 21/05/17 - Mindeparken (Gadeløb) - Supertourisme
  • 18/06/17 - Rudskogen Motorsenter - Supertourisme
  •