Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Udfordrende Norgestur for MF-Racing

Citroen DS3 Cup 
31/05/17 

Der var masser af udfordringer for MF-Racing, da den 2. afdeling af Citroen DS3 Cup blev kørt på Vålerbanen i Norge.
Efter den første afdeling af mesterskabet indtog Mads Hedegaard Frederiksen 4. pladsen i mesterskabet, og målet var at forbedre den i Norge.
 

Teamet vidste på forhånd at det ville blive en helt ny udfordring, da Mads ikke tidligere har kørt på den norske bane, mens flere af konkurrenterne allerede havde erfaringer derfra.

Der var dog ekstra træningstid for kørerne, så den blå, hvid og sorte DS3 racer med nummer 44 på siden kunne vende sig til den norske asfalt.

Med 7., 10., 7., 2., og 4. hurtigste tid i de fem træninger, var det en lidt blandet pose bolsjer. Men med de hurtige tider sidst på dagen, var der god stemning i teamet forud for den reelle weekend om lørdagen og søndagen.


(Foto: JJ Media)

I lørdagens officielle træning tog den 19 årige kører fra Skødstrup det forholdsvist roligt, hvor det blev til 11. hurtigste tid.

Det var teamet dog ikke så nervøse for, da de allerede havde vist at de havde farten.

Det blev helt klart også bevist i kvalifikationen, hvor Mads satte 5. hurtigste tid af alle, med en tid som var næsten et sekund hurtigere end han havde kørt dagen inden.

Senere lørdag eftermiddag var det tid til heat 1. På en solbeskinnet bane blev det til en god start, hvor Mads hurtigt indtog 4. pladsen. Desværre kom han lidt for langt ud i allersidste sving i løbet, hvilket gjorde at han mistede 4. pladsen og i stedet måtte trille hjem på 6. pladsen.

Søndag middag skulle heat 2 køres, hvor der skulle startes fra 14. position. En forrygende opkørsel gennem feltet gav slutresultatet som 7. Det var desværre ikke muligt at avancerede yderligere, da blot 5 omgange blev kørt under grønt flag, da et uheld mellem nogle konkurrenter gav mange omgange bag Safety Car.


(Foto: JJ Media)

Weekendens resultater gav desværre ikke så mange point på kontoen som håbet, så aktuelt indtager Mads Hedegaard Frederiksen 7. pladsen i mesterskabet. Men det kan dog hurtigt blive til et avancement, da der ikke er mange point til de foranliggende i mesterskabet.

Det næste løb er på Mads’ favoritbane. Hjemmebanen på Ring Djursland afholder nemlig den 3. afdeling af Citroen DS3 Cup mesterskabet. I 2016 ryddede han totalt bordet, på vej til at blive DIF Danmarksmester, med 2 Pole Positions og 4 heatsejre på netop denne bane – og ikke mindst, banerekorden.

Teamet håber at rigtig mange til komme forbi og heppe på teamet – og hvis der ikke skulle være mulighed for det, kan løbet også følges på TV2 Sport.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Våler
  • 14/05/17 - Våler - Citroen DS3 Cup
  •