Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Mikkel O. Pedersen tilfreds med sin sæsondebut

Porsche
Super
Cup 

17/05/17 

Årets to første løb i Barcelona gav 12. og 16. pladser i et felt på 32 biler
”Det var en fin start på sæsonen. Der blev byttet lidt farver på folien, men heldigvis foregik det hele uden buler.” Sådan lyder statussen fra Mikkel O. Pedersen, efter at han i weekenden deltog i årets to første løb i Porsche Supercuppen, der blev kørt på Circuit de Barcelona-Catalunya i forbindelse med det spanske Formel 1 Grand Prix. Han endte på henholdsvis en 16. og en 12. plads efter to løb, hvor han leverede flere overhalinger.
 

”Jeg havde kvalificeret mig til at starte som nummer 20 og 16 i de to løb, og det var hårdt, da jeg ikke havde fået det bedste udbytte af min træning,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Stoffet i mit sæde revnede, og midt under træningen begyndte en af sædepuderne at bevæge sig ned mod pedalerne, mens jeg kørte 280 km/t. Det var ikke optimalt, og hvis man så ikke rammer tiden, er man virkelig på den, for så skal man starte langt nede, og det er svært at kæmpe sig op, når bilerne er ens, og kørerne er så dygtige.”


Det blev til point i begge løb, da Mikkel O. Pedersen indledte sæsonen i Porsche Supercuppen i forbindelse med det spanske Formel 1 Grand Prix.

En af de udfordringer, den unge kører fra Struer havde, var at få det bedste ud af dækkene, specielt i tidtagningen, hvor dækkene kun er perfekte i et par omgange.

”Under tidtagningen fik jeg over radioen at vide, at jeg var i top 5 i både den første og den tredje sektor, men desværre var der med 32 biler på banen så meget trafik, at jeg ikke ramte en perfekt omgang. Min bedste omgangstid rakte desværre blot til en 20. plads, selv om jeg bare var 1,35 sekund fra Matt Campbell på pole position,” siger Mikkel O. Pedersen, der også kørte løb på den spanske bane sidste år.

”I forhold til sidste år var dækkene også den største udfordring under løbene. Her blev mine fordæk for varme, og jeg skulle arbejde med at justere bremsebalancen.”

Weekendens resultater betyder, at Mikkel O. Pedersen ligger midt i tabellen på en sammenlagt 14. plads blandt de 28 deltagere i Porsche Supercuppen. Blandt rookierne indtager han en sjetteplads inden næste afdeling, der køres i Monacos snævre gader i slutningen af maj.

Mikkel O. Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Circuit de Catalunya
  • 14/05/17 - Circuit de Catalunya - Porsche Super Cup
  •