Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen sluttede på sjettepladsen i Belgien

FIA WEC 
07/05/17 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen er positiv før Le Mans trods skuffende sjetteplads i weekendens WEC løb på belgiske Spa-Francorchamps.
 

Det var en skuffet Michael Christensen, der fra pitgaragen så sin teamkollega Kévin Estre køre duoens Porsche 911 RSR over målstregen på en sjetteplads i anden afdeling af FIA World Endurance Championship, (WEC), på Formel 1-banen Spa-Francorchamps i Belgien lørdag aften dansk tid.

”Vi havde forventet at det blev et svært løb, og det blev det også,” lød det fra en tydelig nedslået Michael Christensen, efter løbet.

Danskerens teamkollega, franskmanden Kévin Estre, startede det 6-timers lange løb fra tredje startrække ved siden af søsterbilen med startnummer 91.

Estre kom godt fra start og fulgte klogt den valgte strategi, hvor der skulle køres et dobbelt stint på første sæt nye dæk. Efter godt 2 timers kørsel stod Michael Christensen klar i pitten, og mens danskeren hoppede bag rattet monterede de effektive Porsche-mekanikere et sæt brugte dæk fra fredagens tidtagning. Planen var at spare det sidste sæt nye dæk til løbets afsluttende to timer, hvor et angreb på præmiepodiet skulle lanceres.

”Min tid i bilen forløb planmæssigt. Vi holdt bilen på omgangshøjde, og da jeg afleverede bilen til Kévin (Estre, red.), var vi optimistiske for et godt slutresultat,” forklarede danskeren, der dog måtte se enhver chance for et podieresultat fordufte på den efterfølgende omgang, hvor et uheld i en anden klasse fremkaldte en gul-flagsperiode og safetycar på banen. Det udnyttede de konkurrerende teams til deres køreskifte, hvormed danskerende Porsche gled ud af topkampen.

”Det var bare virkelig uheldig timing, men den slags kan du ikke lave strategi om, eller styre. Vi pittede i vores vindue, og denne gang var vi uheldige. Det er ude af vores kontrol, men ærgerligt i og med vores teamfolk endnu en gang leverede en fejlfri og solid indsats,” forklarer Michael Christensen, som næste gang skal i aktion ved det legendariske Le Mans midt i juni.

”Lige nu er vi skuffede over resultatet i weekenden, men frem mod Le Mans er vi positive. Vores team fungerer optimalt og deres arbejde i pitten og ved køreskifte har været perfekt ved de to løb, som vi har kørt i år. Den slags er motiverende og et velfungerende team er en nøglefaktor på Le Mans,” slutter danskeren.

24 timers løbet på Le Mans køres i weekenden den 17.-18 juni - og er tredje afdeling i løbskalenderen for FIA WEC.

Thomas Wulff / MLA.dk

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 06/05/17 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •