Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen ser frem til WEC løb på Spa

FIA WEC 
04/05/17 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen og Kévin Estre trækker atter i Porsche køredragten, når anden afdeling i WEC køres på Spa i weekenden. Banen er en favorit blandt kørere, fans og motorsportsentusiaster verden rundt. Alle er de vilde med banens særlige forløb og den unikke atmosfære omkring den. På Spa-Francorchamps køres lørdag anden af sæsonens ni afdelinger i FIA World Endurance Championship (WEC).
 

Seks-timers løbet på den enestående racerbane i Ardenner bjergene anses som generalprøven forud for årets største motorsportsbegivenhed; 24 timers løbet på Le Mans midt i juni. Det skyldes især de mange lange lige stræk på den belgiske racerbane, der køres med fuld speeder og lav downforce. Den aerodynamiske konfiguration er nøglen og bliver et miks mellem Silverstone (høj downforce) og Le Mans (lav downforce).


Michael Christensen og Kévin Estre
(Foto: Porsche PR)

Michael Christensen skal sammen med sin faste Porsche-makker, Kévin Estre fra Frankrig, igen bag rattet af duoens Porsche 911 RSR med startnummer #92 indsat af Porsche GT Team. Og hvis takterne fra åbningsløbet på Silverstone fortsætter venter der endnu et spændingsfyld og dramatisk 6-timers race med høj konkurrence fra Ferrari, Ford og Aston Martin i GTE Pro klassen.

”Løbet på Spa er hvert år en stor udfordring. Det er den sidste hårde test før Le Mans, hvilket betyder, at det er tid til at lægge alle kortene på bordet. Ingen kan rigtig lurepasse eller holde igen længere. Den skal have fuld gas, og efter løbet ved alle præcis, hvem vil være de stærkeste konkurrenter på Le Mans, fortæller Michael Christensen, der også tror på fremgang sammenlignet med åbningsløbet i England.

”Det var en stor skuffelse, at udgå fra løbet i årets første afdeling. Vi havde god speed på Silverstone indtil en teknisk defekt tvang os ud af løbet midtvejs. Potentialet var bestemt til stede. Vi havde kurs mod podiet og ville frygteligt gerne have indledt sæsonen med et bedre resultat,” lyder det videre fra Michael Christensen.


(Foto: Porsche PR)

Trods udfordringerne på den engelske Formel 1-bane føler Michael Christensen, at der bestemt er en masse positivt at tage med videre til weekendens løb i Belgien.

”Jeg har fået ny makker i år (Kevin Éstre, red.), og generelt kom vi rigtig godt i gang med sæsonen på Silverstone. Dertil er vores mandskab på bilen topmotiveret og vores samarbejde i garagen virkelig godt. Vi vil arbejde benhårdt og meget fokuseret for at alle kan få et godt resultat med hjem fra Spa,” slutter danskeren.

Løbet starter lørdag kl. 14.30 lokal tid og kan følges via www.fiawec.com. De sidste timer af løbet vises live på Eurosport.

www.michaelkchristensen.com

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 06/05/17 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •