Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

En godkendt start for Omotorsport

1600 Challenge 
26/04/17 

Det blev til en godkendt start for Omotorsport, da den første afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Hjemmebanen, blot 15 minutter fra basen i Låsby, har historisk set ikke været den mest pokalrige bane for Brian Johannesen, men han har altid kunnet blande sig i toppen alligevel.
 

Til denne sæson er teamets trofaste Peugeot 207, der har været i teamet siden 2013, blev skiftet ud med en Suzuki Swift Sport. Med 3 indkørte mesterskabsmedaljer på 4 sæsoner, havde bilen vist sit værd, men teamet følte samtidig at det var tiden til at prøve noget nyt.

Træningen lørdag morgen var første gang hvor man ville få et indtryk af bilens og konkurrenternes fart. Indtil nu i år har det blot været nogle spredte testdage, hvor der ikke altid har været andre Yokohama 1600 Challenge biler på banen, og derved ikke noget sammenligningsgrundlag. Denne indikation gav anledning til lidt panderynker, da det blot rakte til 8. hurtigste tid. Men teamet var fortrøstningsfulde, da banen var meget kold og det først var til kvalifikationen, at der skulle nye dæk på bilen.


(Foto: JJ Media)

Ti minutter i to lørdag eftermiddag kørte de 23 biler ud til kvalifikationen, hvilket burde have været 20 minutter men blev gjort kortere på grund af en Safety Car periode da en konkurrent havde et mindre uheld. Det betød, at der ikke var helt så mange omgange til at sætte tiden som ellers. Det blev alligevel til en fornuftig omgang, hvor tiden blev forbedret med over et sekund i forhold til træningen. Men konkurrenterne havde heller ikke lagt på den lade side, så det rakte desværre kun til 8. startposition.

Heldigvis er det først i løbene, at der deles point ud, og her plejer Brian at være rigtig skarp.

Det beviste han endnu engang, da starten gik på første heat søndag middag. Fra 8. startposition skød han frem og udnyttede samtidig noget tumult forrest i feltet – så da den første omgang var kørt, førte den orange og hvide Suzuki Swift Sport med nummer 66 på siden! Der var dog masser af pres på bagfra, og 5 omgange før mål måtte han desværre give fortabt, men kunne stadig køre en fin 3. plads hjem. Dermed er sæsonens første pokal sikret til kaminhylden derhjemme.


(Foto: Omotorsport)

Klokken 13.30 var bilerne klar til heat 2, hvor Brian Johannesen skulle starte fra 6. startposition, for man vender top 8 fra det første løb. Det blev til endnu en super start for køreren fra Låsby, hvor han vandt 3 placeringer allerede på første omgang. Der var masser af kampe både foran og bagved ham, så det var med at holde tungen lige i munden for alle parter. På 4. omgang blev der virkelig skiftet positioner, med overhalinger både den ene og den anden vej, men da omgangen var slut var Brian stadig 3’er. Den 3. plads holdt indtil 2 omgange før mål, hvor han desværre måtte afgive den, og måtte tage til takke med en 4. plads henover målstregen.

Men det var rigtig gode point på kontoen, og resultatmæssigt var det faktisk præcis den samme start som 2016 sæsonen, hvor Åbningsløbet også leverede en 3. og en 4. plads til teamet.

Resultaterne betyder at Brian Johannesen aktuelt indtager 4. pladsen i Yokohama 1600 Challenge, med blot 6 point til den førende bil.


(Foto: JJ Media)

Der bliver ikke meget tid at hvile sig i, da den 2. afdeling allerede skal køres den kommende weekend på Padborg Park.

Heldigvis er bilen fuldstændig køreklar til at kunne trille ud på Brians resultatmæssigt bedste bane, hvor det er blevet til 2 sejre og 2 Pole Positions og adskillige pokaler.

Så teamet er topmotiveret til at give den max gas – også selvom der skal 50kg succesballast med i bilen, grundet resultaterne fra den første afdeling.

Tidsplanen lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 9.00
Kvalifikation 12.55

Søndag
Løb 1 10.15
Løb 2 14.50

Vi håber at mange vil tage turen til den Sønderjyske bane og heppe på Omotorsport, så der kan komme mere sølvtøj på hylden derhjemme i Låsby.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Jyllandsringen
  • Padborg Park
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  • 30/04/17 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •