Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Special Saloon Car buldrer derudaf

Special Saloon 
25/04/17 

Special Saloon Car er og bliver noget af det sjoveste og fedeste motorløb man kan opleve på de danske baner, og weekenden den 22. – 23. april var ingen undtagelse.
Tre ud af de fire divisioner var repræsenteret og der blev vist klasse race i alle tre. I Super Touring var Hans Hartmann klart dominerende, idet han tog sejren i alle tre heat. I heat 1 førte Hans fra start til mål, hvor han i heat 2 måtte kæmpe længe med Jonas Holmgaard i Seat Leon, inden han kom forbi hen mod slutningen. Heat 3 blev han presset af Brian Mikkelsen i BMW, men han trak dog fra til sidst.
 


Jonas Holmgaard så længe ud til at skulle tage en heatsejr fra Hans Hartmann, men det lykkedes Hans at komme forbi mod slutningen af heatet
(Foto: Keld Dohm)

GT-B divisionen blev domineret af en gæstekører, nemlig Porsche Supercup køreren Mikkel O. Pedersen. Mikkel kørte fra næsten alle, dog var der en enkelt Renault han ikke kunne røre. Johnny Pedersen i Ferrari og Klaus Nielsen i BMW kæmpede om de næste placeringer i divisionen, og her løb Johnny med de fleste point, selvom Klaus var den hurtigste af de to i de to heat han gennemførte. Endnu et bevis på, at stabilitet er mindst lige så vigtig som hurtighed i motorløb.


Johnny Pedersen i Ferrari kunne ikke røre Mikkel O. Pedersen, men han blev næstbedst i GT-B divisionen
(Foto: Keld Dohm)

Extreme divisionen er og bliver en ekstrem klasse i dansk banesport, og ikke mindst efter at Anders Fjordbach stillede op i weekenden med en Renault RS01. En bil som er cirka 3-4 sekunder hurtigere per omgang end både DTC racerne og de næsthurtigste i SSC. Det betød også, at Anders gjorde rent bord ved at vinde alle tre heats, køre hurtigste omgang også i alle tre heats, og minsandten om han ikke også satte banerekord i alle tre heats. Det gav maximum point med 79 point, og dermed bragte Anders sig i front for mesterskabet både i Extreme divisionen, men også generelt. I det generelle mesterskab er han dog tæt forfulgt af Hans Hartmann, der måtte ”nøjes” med 77 point for weekenden.


Anders Fjordbach gjorde rent bord i weekenden i den lynhurtige Renault RS01
(Foto: Keld Dohm)

Tidligere har SSC feltet døjet med en del tekniske defekter, der hen over de tidligere weekenden har reduceret feltet ganske betydeligt, men i år ser det ud til, at det er blevet meget bedre. Til heat 3 var der således 20 ud af 23 biler til start, og det er ganske flot.

Allerede om tre uger går det løs igen for Special Saloon Car, og det bliver til Ring Djurslands åbningsløb den 13. – 14. maj. Den foreløbige tidsplan siger, at alle tre heats skal afvikles om søndagen, så er du til fede og vilde biler og flot race, så kom ud og brug en søndag på Ring Djursland den 14. maj.

SSC, www.specialsalooncar.dk

Keld Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her