Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Rallycross Championship

Linnemann åbner 2017 sæson med sublim kørsel

ERC 
24/04/17 

Ulrik Linnemann og hans rallycross-team åbnede i den forgangne weekend op for en forventningsfuld 2017 sæson. Første afdeling af FIA European rallycross championship blev afviklet over 2 dage på Montalegre-banen i Portugal.
 

Ulrik og hans team har i vinterens løb lavet diverse ændringer i setup'et på Peugeot'en. Heriblandt er der blevet pumpet 10 ekstra hestekræfter ind under motorhjelmen på den potente 1600'er racer, i form af en ny 2017 motorudgave. Så der var stor spænding omkring hvilken indflydelse dette ville få for resultaterne ved åbningsløbet.


(Foto: Johnny Loix)

Ulrik fandt sig hurtigt til rette i den nye udgave af Peugeot raceren, og allerede i første kvalifikationsrunde (Q1) kastede dette en 2. plads af sig.

I anden kvalifikationsrunde (Q2) blev det til en 4. plads. Dermed kunne Ulrik overnatte på en samlet 3. plads i det Portugisiske.

Dag nr. 2 blev en særdeles hård dag for Linnemann og hans team. i Q3 blev det til en 9. plads. Og i Q4 var Ulrik i "infight" med specielt en af konkurrenterne. Dette med følgeskader på bilens højre baghjul.

Dog var disse placeringer nok til at sikre sig en plads i semifinalerne. Semifinalen bød på god og stabil kørsel fra nord jyden. Og det blev her til en 1. plads. Dermed var alt muligt i finalen.

I finalen tager Ulrik starten, og er første mand rundt i sving nummer 1. Herefter følger der 6 tætte og adrenalinfyldte runder, og med sublim god taktisk kørsel, og et særdeles smart træk af Ulriks spotter formår Ulrik at holde alle konkurrenter bag sig. Dermed kan Team Linnemann indkassere en føreposition i 2017 udgaven af FIA European Rallycross Championship, med 1 enkelt point.


(Foto: Johnny Loix)

Vi kan konkludere at setup'et på bilen, er bedre end nogensinde før. Og dét at vi formår at levere et godt resultat på en ekstrem hård 2. dag i Portugal er jeg, og mit team yderst tilfredse med. Nu skal der arbejdes frem mod næste afdeling d. 13-14 maj i Belgien. Vi er meget optimistiske for den netop åbnede sæson, kommer det afsluttende fra Ulrik Linnemann.

Linnemann Motorsport
www.linnemannrx.com

Lars Bisgaard


Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •