Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rutineret makkerpar melder sig DM klar

DM Rally 
12/04/17 

Steen Johansen Rallying, melder sig helt klar til den kommende weekends DM afdeling i Rally i det nordlige Tyskland, Cimbern Rallye, her skal makkerparret sammen med den resterende danske elite kæmpe om værdifulde DM point, og en god start på rallysæsonen 2017.
 

Og det er et rutineret makkerpar som danner duo i den hvide Mitsubishi Lancer EvoX, de har dannet fast makkerpar i nu 9 år, så kender hinanden på godt og ondt, en god ting at have med i bagagen, når adrenalinen først tager over.


Steen Johansen og Suna Maria Schwaen
(Foto: Allan Post)

Steen Johansen har været med i rallysporten i noget nær en mennesker alder, og han kender om nogen betingelserne for at være med, han er selv i fysisk god form, og bilen er lavet tip top klar hjemme på adressen i Hårlev på Sjælland, for det at gøre bilen klar, er et af Steens varemærker, ordet perfektion dækker vist meget godt her.

Suna Maria Schwaen, pigen i det varme codriversæde, sidder altså på 9 år ved siden af Steen, og startede selv i rallysporten tilbage i 2002, hun bor i Sorring i Midtjylland, så dialekterne er vidt forskellige imellem dem, men når styrthjelmen spændes, og samtaleanlægget tændes, så er ’rallysproget’ ens verden over. Steen kørte rallytest i Roskilde 14 dage før DM1, her sad Lone Otto i codriversædet, og her blev bilens undervogn kørt/justeret ind, så bilen kører helt perfekt, mekanisk er bilen god som aldrig før.


Steen Johansen og Suna Maria Schwaen
(Foto: Allan Post)

Sidste år havde Steen en Renault Clio til at ’hygge’ sig med i minirally regi, men den er nu solgt, så alt energi og fokus er nu rettet på den hurtige hvide firehjulstrukne turboladede Mitsubishi Lancer Evolution 10 (X).

Steen har i årene haft 12 forskellige rallybiler, Ford Escort MK2 – Toyota Starlet – Toyota Corolla GTI – Peugeot 205 Rally - Peugeot 106 Rally – Opel Kadett GSI 16V (den fedeste i danske rallysport nogensinde) – Peugeot 106 Maxi – Opel Astra Kitcar (en helt speciel bil) – Mitsubishi Lancer Evo 7-9 og nu 10, og så lige en Renault Clio R3, pyha, her er der mange som med rette kan være lidt misundelige..


Steen Johansen og Suna Maria Schwaen
(Foto: Allan Post)

Og faktisk vil Steens næste rallybil bliver nummer 13 i rækken, og rent overtroisk, så bliver den nok rettet til nummer 14 !!
Men som skrevet i indledningen, en god start på lørdag, det vil give ro og optimisme til den resterende sæson, hvor DM krydret med minirallyer og et par rallysprint bliver årets ’menu’, og Steen er stadig ikke mæt eller træt af rallysporten, trods en lang karriere.

Allan POST


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 15/04/17 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: