Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Nordjysk RC-ambassadør sigter mod spændende EM-sæson

Rallycross 
02/04/17 

Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har gennem flere sæsoner været toneangivende, hvad angår den heftige SUPER 1600-klasse i Europamesterskabet (EM) for Rally Cross. - Rally Cross er en krævende gren af motorsporten, konstaterer Ulrik Linnemann.
– På hver baneomgang skifter underlaget flere gange mellem asfalt og grus/kridt, hvilket stiller store krav til holdbarheden af drivlinjen (trækaksler – differentiale – gearkasse). I 2016 oplevede jeg således også, at befæstningen til tandstangen knækkede, hvorved jeg udgik af kvali-heatet 25 meter før målstregen på min favoritbane Höljes i Sverige.
 

Mottoet for Linnemann Motorsport er: NEVER GIVE UP! Efter en heroisk indsats fra mekanikerne og superfight fra MNJ’eren blev slutresultatet alligevel en fornem finalesejr i Sverige.


Ulrik Linnemann er klar til at springe ind i en spændende EM-sæson 2017
(Foto: Johnny Loix)

- EM-serien køres over 6 afdelinger, fortsætter Ulrik Linnemann. – Alle resultater summes sammen til det endelige resultat. Endnu mangler jeg at score en EM-titel, selv om det flere gange har været uhyre tæt på. I 2016 manglede jeg 2 placeringspoint i at vippe ungareren Krisztián Szabó fra EM-guldet, og det var blot spørgsmålet om, hvem der vandt EM-finalen på den legendariske nordtyske RC-bane: Estering lidt uden for Hamborg. Desværre trak jeg det korteste strå med en toer i finalen!

MNJ’eren scorede generalsejre i Montalegre (Portugal) og Barcelona (Spanien), men udgik med en brændende motor på Lydden Hill (England). Herudover blev det til en toer generelt i Lohéac (Frankrig) efter en knækket trækaksel under kvalifikationen.


MNJ’eren scorede 3 generalsejre, 2 toere samt en motor i EM-serien 2016
(Foto: Johnny Loix)

I 2017 køres EM-serien for SUPER 1600 på: Montalegre (Portugal), Mettet (Belgien), Höljes (Sverige), Lohéac (Frankrig), Riga (Letland) samt Estering (Tyskland).

- Jeg har kørt 2 gange på rundbanen i Mettet (2014 & 2015), konstaterer Ulrik Linnemann. – Belgierne har igen fået deres RC-stadion med på EM-kalenderen. Tidligere i marts tog vi derfor i med kyshånd i mod muligheden for at køre en afdeling af det belgiske mesterskab på banen således, at vi blev opdateret på de nyeste justeringer af bane-layoutet. I al beskedenhed scorede jeg en sejr foran den regerende europamester: Krisztián Szabó!


Ulrik Linnemann går til makronerne i sin Peugeot 208 SUPER 1600-racer, som har kælenavnet: FRIDA.
(Foto: Johnny Loix)

Fremtidsdrømmen for Linnemann Motorsport er et skifte til den ultimative SUPER CAR-serie med firehjulstræk og med turbomotor over 500 HK.

- Vi vil gerne prøve kræfter med EM for SUPER CAR, afslutter Ulrik Linnemann. – Men sponsor-budgettet har ikke været der til en 2017-satsning med konkurrencedygtigt materiel. Vi sigter dog mod en SUPER CAR-start på hjemmebane i Nysum, når MNJ blænder op for en afdeling af det nordeuropæiske mesterskab i løbsweekenden: 17.-18. august 2017.


Ulrik Linnemann scorede en flot sejr ved EM-smugtræningen på Mettet i Belgien
(Foto: Johnny Loix)

Et flot tilbageblik på Ulrik Linnemanns EM-sæson 2016 kan streames på: Tv2nord

EM-premieren 2017 i SUPER 1600 skydes i gang på Montalegre i løbsweekenden: 21.-23. april. Resultaterne kan følges på: FIA WRX.

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •