Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Jagten på GT4-mesterskabet indledes i weekenden

GT4 European Series 
31/03/17 

I weekenden skal racerkøreren Nicolaj Møller Madsen tage et skridt mod det GT4-europamesterskab, der er sæsonmålet for fynboen og hans Porsche-arbejdsgiver, Prosport Performance. Løbet køres på Misano-banen i italienske Rimini.
Når Nicolaj Møller Madsen lørdag aften sidder klar til start i sin Porsche Cayman GT4, er det med en klar ambition om at vinde den europæiske GT4-serie. Men det er også med bevidstheden om, at der er seks afdelinger i serien, og at mesterskabet ikke bliver vundet i første løb på Misano-banen.
 

”Målet er helt entydigt at blive europamester – ikke nødvendigvis at vinde på Misano,” siger Nicolaj Møller Madsen.

Weekendens første afdeling på Misano-banen, der ligger tæt på Rimini i det nordlige Italien, består af to løb efter lørdag morgens kvalifikation. Det første køres lørdag aften kl. 22.00, det andet køres søndag eftermiddag kl. 15.00, og taktikken er klar.


(Foto: Nicolaj Møller Madsen Racing)

”Jeg kører i den bil, der vandt mesterskabet sidste år, så selvfølgelig kører vi for at vinde, men det er en lang sæson, og der er lang vej til den samlede sejr. Derfor er det vigtigste helt klart at få point i begge weekendens løb,” siger Nicolaj Møller Madsen og tilføjer:

”Det bliver en tæt og spændende sæson. Der er mange stærke teams og hurtige biler med i år – blandt andet BMW M4 og den nye McLaren - men vi lærte meget til testen og føler os begge klar. Personligt elsker jeg Misano-banen, så jeg glæder mig helt vildt.”

Nicolaj Møller Madsen kører for det officielle Porsche-team Prosport Performance i den bil, der sidste år vandt europamesterskabet. Serien er et såkaldt pro/am-løb, som betyder, at bilen skal køres af én professionel racerkører og en amatør. Nicolaj Møller Madsen skal fylde det professionelle sæde, mens den forsvarende europamester i klassen – og i bilen – Jörg Viebahn, er teamets amatør. Sidste år sluttede Nicolaj Møller Madsen i øvrigt GT4-serien på den samlede tredjeplads.

”For mig er det en kæmpe mulighed. Jeg kommer til at køre i en vinderbil, så det er naturligvis også et springbræt videre i min karriere – både til GT-sporten, til Porsche og til andre fabriksteam; specielt, hvis jeg 17. september kan skrive europamester på CV'et. Og heldigvis køres finalen på Nürburgring, der både er Porsches og min egen hjemmebane,” siger Nicolaj Møller Madsen.

GT4-løbsserien strækker sig over seks løb fra marts til september. Efter weekendens sæsonpremiere på Misano-banen fortsætter kampen om europamesterskabet på Brands Hatch tæt på London, østrigske Red Bull Ring, Slovakia Ring i Slovakiet og den tidligere Formel 1-bane Zandvoort i Holland, inden sæsonfinalen køres på Nürburgring i Tyskland.

Man kan følge løbet live her: www.gt4series.com/live

Nicolaj Møller Madsen Racing
KommPress


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •