Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Klar til en stærk sæsonafslutning

ELMS 
19/10/16 

Den kommende weekend markerer afslutningen på årets Europæiske Le Mans Serie, ELMS. Morten Dons er godt i gang med forberedelserne til sit sidste løb i denne sæson, der bliver kørt på Estoril på Portugals vestkyst.
 

Banen, som i årene 1984-1996 var vært for Formel 1-cirkusset, lagde i foråret asfalt til en testdag med RLR Msport-teamet, hvor Morten Dons fik lejlighed til at se nærmere på anlægget. Det var ikke udelukkende positive indtryk, Struerboen fik med derfra:

– Der er ingen tvivl om at det er en bane med historie. Der er nogle fede og krævende svingkombinationer, men samtidig bærer banen også præg af lidt ‘patina’ med slidt asfalt og ikke helt tidssvarende faciliteter. Jeg tror at det kommer til at blive interessant at se hvor meget, banekvaliteten kommer til at påvirke resultatet. I mine øjne bliver det en kamp om at passe på dækkene igennem løbet.

Efter en sæson hvor kørerbesætningen har været skiftende, glæder Morten Dons sig over at køre endnu et løb med skotske Alasdair McCaig og briten Tony Wells:

– Det er aldrig optimalt at starte forfra med at lære en ny kollega at kende til hvert eneste løb. Vi har gjort det pænt i sæsonens løb på trods af skiftende besætning på bilen, men det bliver rart at kunne bygge videre på samarbejdet i stedet for at starte fra nul. Jeg tror at det kan komme til at betyde meget for vores resultat.

Mesterskabet er for længst afgjort til andres fordel, men for Morten gælder det fortsat om at yde sit bedste. 2017-sæsonen er hastigt under opsejling, og for at kunne holde fast i de spændende tilbud som er landet på skrivebordet i Struer, skal der leveres en fejlfri indsats.

– Der er flere spændende muligheder i spil for næste sæson. Mit hovedfokus er selvfølgelig at få debut på Le Mans, og til det har jeg også et par meget interessante kort på hånden lige nu. Det giver lidt gåsehud at tænke på hvor tæt på målet jeg er nu – reelt set er det udelukkende økonomien som mangler, inden det kan blive en realitet…

Løbet på Estoril køres søndag den 23. oktober fra kl. 14.30 til 18.30, og kan som vanligt følges live på www.europeanlemansseries.com/en.

Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Estoril
  • 23/10/16 - Estoril - ELMS
  •