Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

DIF DM Bronze til Omotorsport

Yokohama
1600 Challenge 

13/10/16 
Yokohama

Det blev til en rigtig flot bronzemedalje i DIF Danmarksmesterskabet for Brian Johannesen og Omotorsport.
Teamet fra Låsby kørte for 2. sæson i træk en medalje hjem i Yokohama 1600 Challenge klassen.
 

Forud for weekenden var der en stor spænding omkring hvilket karat at medaljen skulle have – sølv eller bronze? Blot 1 point adskilte de 2 placeringer. Men der var fuldt fokus på gå efter sølvmedaljen i år.

Derfor var det også med ekstra kriller i maven, da vejrudsigterne meldte om risiko for regn i løbet af weekenden. Af en eller anden årsag har teamet aldrig rigtig fundet en regnvejrsopsætning til bilen, på trods af at de har forsøgt mange forskellige ting.


(Foto: JJ Media)

Heldigvis var træningen lørdag formiddag våd, så her blev der forsøgt noget helt nyt og radikalt anderledes end hvad der ellers var blevet forsøgt. Og BANG – så sad den der!

Brian Johannesen var den hurtigste mand af alle, og det skabte stor glæde i teamet, endelig at have fundet en god opsætning til regnvejr.

Det var dog tørvejrsdækkene som skulle monteres til eftermiddagens kvalifkation. Men så var det jo ellers bare at give den gas.

Og gas det blev der givet. I første omgang af den nærmeste konkurrent i mesterskabet. Han gik ud og satte hurtigste omgang allerede tidligt i kvalifikationen. Men det gjorde blot at Brian havde noget at jage.


(Foto: JJ Media)

Stille og roligt høvlede han mere og mere tid af, og på allersidste omgang i kvalifikationen slog han tiden. Med blot 0,007 sekund – men det var stadig Pole Position!

Så udgangspunktet til heat 1 var nøjagtig det samme som sidste år, hvor det også blev til Pole Position i finaleweekenden.

Herefter var det blot at vente på søndag middag, hvor heat 1 skulle køres.

Fra forreste startposition skød han afsted, men både 2. og 3. pladsen hang rigtig godt på, og der blev lagt et stort pres på Brian.

Midtvejs i løbet lykkedes det også en af konkurrenterne at smutte forbi, men Brian lå hårdt pres på ham, og fremtvang en kørefejl, så den koksgrå Peugeot 207 med nummer 66 på siden kunne komme til front og køre en sikker sejr i hus.

Derfor var der også vild jubel blandt de 70 inviterede gæster, da Brian kom tilbage i teltet efter heatet.


(Foto: JJ Media)

Søndag eftermiddag skulle vejret dog skifte. Regnskyer drev ind over banen, og få minutter inden heatstart sendte de tunge regndråber ned over banen.

Skulle man blive på tørvejrsdæk eller skifte til regndæk?

Teamet stod og var klar til at skifte, men det endelige valg faldt på tørvejrsdæk, med det håb at kørerne på regndæk ville koge deres dæk af, på den kun let fugtige bane.

Da starten gik, blev det til en helt forrygende start for Brian Johannesen, hvor han skød helt op på en 4. plads. Uheldigvis kom der kort tid efter Safety Car, da en konkurrent var kørt af banen. Det gav mulighed for kørerne på regndæk til at køle dem igen. Da løbet blev givet frit igen, gik der kun kort tid inden næste Safety Car var ude – og scenariet derfor gentog sig.


(Foto: JJ Media)

Da den sidste Safety Car periode var afsluttet, lykkedes det Brian at overhale manden på 3. pladsen, inden at køreren på regndæk kom tilbage igen på den efterfølgende omgang.

Så slutresultatet i heat 2 blev til en 4. plads, hvilket lige nøjagtig var en placering for lavt til at kunne tage DM sølvet.

De 3 forankørende var alle på regndæk, hvilket på den måde at løbet forløb på, var det rigtige valg. Havde man kørt hele distancen uden afbrydelser ville tørvejrsdæk have været det rigtige – men det kan man ikke ændre på nu.

Så da den umiddelbare skuffelse over det tabte sølv havde lagt sig, vendte det i stedet til en kæmpe glæde over at have sikret sig en DIF Danmarksmesterskabsmedalje for 2. år i træk. Yokohama 1600 Challenge er et utrolig tæt mesterskab, hvor man ikke kan overlade noget til tilfældighederne, men må yde maksimalt hver gang for at opnå en top 3 placering – og det har Omotorsport gjort til fulde igennem sæsonen.


(Foto: JJ Media)

Der skal lyde en kæmpe tak til alle de forskellige personer som har været inde over teamet – både dem som har støttet teamet økonomisk, men også alle der har hjulpet teamet ude på banen i løbet af året. Ikke kun mekanikerne men også dem som har hjulpet med bespisningen af teamet og gæsterne, samt alle de andre der har hjulpet på den ene eller anden måde. Uden jer ville det ikke være muligt at opnå disse gode resultater for 2. år i træk.

Der er noget nyt og spændende i støbeskeen til 2017 – men hvad det er, kan teamet først offentliggøre på et senere tidspunkt.

Noget er dog helt sikkert – og det er at Omotorsport er at finde på asfaltbanerne i 2017!

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Padborg Park
  • 09/10/16 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: