Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme Turbo

Nykjær ”Jeg går efter mesterskabet”

Danish
Supertourisme
Turbo 

07/10/16 

Det har været en spændende sæson i Danish SuperTourisme, og inden længe kan en ny mester kåres. Michel Nykjær bejler til titlen som ny dansk mester, men intet er afgjort endnu og der er tæt løb i toppen af mesterskabet.
Der bliver kamp til stregen når årets sidste DST løb bliver kørt i denne weekend på Padborg Park. Michel Nykjær fører mesterskabet med 14 point foran nr. 2 Frederik Nymark, men der er stadig 100 point at køre om i weekenden, så intet er afgjort endnu.
 

”Det har været en fed sæson i år, vi har hele tiden ligget meget tæt, og det har været super sjovt. Sidste år kunne jeg desværre ikke deltage i hele sæsonen, men det har jeg kunnet i år, så det er fedt at være med til at kunne kæmpe om mesterskabstitlen,” udtaler Michel Nykjær og fortsætter. Jeg får travlt i weekenden hvis jeg skal vinde mesterskabet, for intet er afgjort endnu og der er kun en adskillelse på 14 point til nr. 2. De andre kørere er lige så ivrige efter at vinde som jeg, men jeg er klar til at kæmpe for det.


(Foto: FotoFyn)

Frataget point inden finalen
For Nykjær har den sidste uge taget en uventet drejning, da han er blevet tildelt en straf for en defekt ventil som han kørte med i sidste afdeling af DST. Straffen er først kommet nu, da den i første omgang blev afvist af løbsdommerne efter selve racerløbet, men da kendelsen blev anket på stedet af løbets tekniske kontrollanter, har den været til behandling hos Dansk Automobil Sports union (DASU), og de har besluttet at omdøbe afgørelsen og tildele Nykjær en straf. Dette betyder at han har fået frataget 47 point inden finale weekenden på Padborg.


(Foto: FotoFyn)

”I sidste afdeling af DST går en bypass ventil som styrer turbo trykket på bilen i stykker, i det første af de tre heats vi kører. Det sker uden at vi opdager det, og da bilerne ikke er udtaget til kontrol imellem de forskellige heats, kører jeg videre med en defekt ventil. Det giver mig ikke nogen ekstra effekt, og vi kan se efterfølgende på mine omgangstider at jeg ikke kører hurtigere end mine konkurrenter. Dommerne vælger ikke at give mig en straf for at have kørt med den defekte ventil, og jeg tager hjem med en solid føring på 61 point inden finalen. Nu har man så besluttet at straffe mig alligevel, og frataget mig 47 point som jeg får i heat 2 og 3 fra weekenden, hvilket vil sige at jeg nu fører med kun 14 point ned til nr. 2. Jeg kan ikke sige at jeg forstår deres afgørelse, men jeg går meget ind for fairplay, og vi skal alle køre under de samme vilkår, så jeg respekterer afgørelsen og må så bare kæmpe endnu hårdere for at vinde mesterskabet i weekenden.” fortæller Nykjær.

Finaleløbet bliver livestreamet via internettet, og derudover kan man se løbet på en række af TV2 Regionernes egne kanaler, herunder Tv Syd, Tv Midt-Vest, Tv Østjylland, Tv Nord, Tv Lorry og Tv Bornholm.

Michel Nykjær

Stine Østergaard


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Padborg Park
  • 09/10/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •      ASETEK SIMSPORTS