Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Superrace bliver endnu bedre

Danish
Supertourisme
Turbo 

07/10/16 

Hvem bliver dansk supertourisme-mester på søndag?
Spørgsmålet stilles til manden bag Danish Supertourisme Turbo, Padborg Park-ejeren Tom Pedersen. Han har travlt i disse dage. Som rådgiver for unge kørere, der forsøger at kappe brøkdele af sekunder fra deres omgangstider. Som reparatør på en tribune. Han er alt-mulig-manden. I weekenden køres 7. og sidste afdeling af OK MOBIL 1 DST 2016, og det sker på hans egen bane i Sønderjylland.
 

- Mesterskabet er slet ikke afgjort. Motorsportsunionens Amatør- og Ordensudvalg har netop afgjort, at Michel Nykjær er blevet diskvalificeret i heat 2 og 3 i Night Race, hvor han scorede mange points, som han nu mister, og dermed er finalen helt åben. Det bliver måske først afgjort i allersidste heat på søndag, og både Frederik Nymark og Kevin Rossel kan nu lugte blod. Det er nu de tre favoritter.

Hvem står på de tre eftertragtede podiepladser efter sidste omgang på søndag?
- Michel Nymark, Frederik Nymark og Kevin Rossel. Men det er helt sikkert, at Jesper Egebart vil gøre alt for, at min forudsigelse bliver gjort til skamme for i hvert fald den ene plads.

Hvilken kører har været sæsonens største positive overraskelse?
- Jeg kunne pege på flere, men vælger at stoppe ud for Martin Vedel Mortensen. Han vinder sit første heat som debutant, og han har vist, at han kan køre rigtig stærkt. Han mangler endnu lidt mere erfaring, når han er ude i tæt race. Men det er også positivt, at Ole Petersen kører med helt oppe blandt de hurtigste, og Mikkel Bang Johnsens udvikling hen over sæsonen har været imponerende.

- Jeg vil også meget gerne fremhæve Nymark Racing. Frederik Nymark fik virkelig meget fart på især midt på sæsonen, og med lidt mere erfaring, så havde han også haft endnu flere points. Frederik er én af mesterskabs-favoritterne i 2017.

Hvad har været den største skuffelse?
- Jesper Egebart. Ikke fordi han har kørt dårligt, men han har i helt urimelig grad været forfulgt af uheld, og så er der også et par dommerkendelser, der er gået ham imod. Jeg glæder mig til at følge ham her i finalen, for jeg tror, at han vil gøre alt for at vinde og vise, at han hører til blandt de bedste. Din vurdering af sæsonen som helhed?

- Det er en dejlig udfordring at være promotor for klassen. Det har været en sæson mættet med virkelig superrace, og så har der gennemgående også været en god stemning i feltet, selv om der selvfølgelig også har været kontroverser efter sammenstød på banerne. Hvilke forventninger har du til 2017-sæsonen?

- Forventningerne er store. Det bliver endnu bedre race. Som det ser ud nu, så når vi næste sæson op på 25 biler. Der er rigtig stor interesse fra mange for at komme til at køre supertourisme, og allerede nu ligger det fast, at årets danske mester i Legend Car, Kevin Verner, kører supertourisme næste år. Hvilken rolle kommer den nye V6-udgave af supertourisme-raceren til at spille?

- V6-udgaven er blevet godt modtaget, og der vil nok være mindst fem af dem i 2017-feltet. Den er lige 10 procent sjovere at køre i, og så lyder den bare som en rigtig racerbil. For at skabe lige vilkår med turbo-udgaverne, så bliver V6’eren tungere, men samtidig arbejder vi på at udvikle turboen, så alle kommer til at køre stærkere næste år.

Danish Supertourisme Turbo


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 09/10/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •