Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ADAC GT Masters

Nicolai Sylvest sluttede sæsonen på podiet

ADAC GT
Masters 

05/10/16 

Nicolai Sylvest afsluttede sin 2016-sæson i forgangne weekend på legendariske Formel 1-bane Hockenheimring, hvor finalerunden i den tyske ADAC GT Masters-serie blev kørt. Og det blev en ganske tilfredsstillende sæsonafslutning.
 

”Det var fedt at slutte sæsonen på podiet,” siger den 19-årige racerkører fra Jægerspris. ”I det afsluttende løb blev Nikolaj Rovigue og jeg nummer tre generelt, men vi blev også bedste hold i junior-konkurrencen for kørere under 25 år.”


For anden gang i år kørte Nicolai Sylvest sig til en podieplads i ADAC GT Masters
(Foto: Axel Weichert)

Som ved alle sæsonens øvrige løbsweekender i ADAC GT Masters blev der kørt to løb – et løb lørdag og et søndag. Op til lørdagens løb havde Nicolai Sylvest kvalificeret sin Mercedes AMG GT3 til en startposition som nummer seks, mens AMG Team Zakspeeds anden bil blot blev noteret for tolvtebedste tid.

”Der var megen regn til lørdagens løb,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Jeg skulle starte i bilen, og det var svært at se noget. Desværre havde vi fejlvurderet dæktrykket til de ekstremt våde forhold, så jeg tabte en del placeringer i starten og faldt ned som nummer 10 eller 11. Som løbet skred frem fik jeg mere og mere fart i bilen og fik indhentet noget af det tabte, så jeg kunne aflevere bilen til min medkører på en ottendeplads. Den placering formåede Nikolaj at holde, og det resultat havde vi ikke forventet, for ingen af os har tidligere kørt under sådanne forhold i denne bil.”

Det gik meget bedre i søndagens løb, hvor Nikolaj Rovigue havde kvalificeret bilen til en startposition som nummer fem – igen foran teamets søsterbil – og det var også på den position, at Mercedes AMG GT3-eren blev afleveret til Nicolai Sylvest.

”Jeg nåede at køre et par omgange og vinde en position, da en af Corvetterne i feltet pludselig røg af, så løbet blevet rødflaget,” forklarer Nicolai Sylvest. ”Det endte med, at vi alle sammen holdt på startstregen, og så fik vi til sidst at vide, at løbet ville blive givet frit med 15 minutter tilbage.”

Restarten klarede den Team Danmark-støttede kører godt.

”Jeg fik passeret en Lamborghini, så jeg kom op på tredjepladsen, og derefter lagde jeg ellers pres på den Porsche, som Kevin Estre og David Jahn delte. Jeg var tæt på, men manglede et halvt sekund i at slå dem,” siger Nicolai Sylvest, som for anden gang i denne sæson sluttede i top 3 generelt og vandt juniorklassen sammen med Nikolaj Rovigue.


Nicolai Sylvest og navnebror Rovigue blev igen bedste juniormandskab

”Det var en god afslutning på sæsonen, og lige nu ærgrer det mig bare, at der ikke er flere løb i kalenderen i år.”

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Hockenheim
  • 02/10/16 - Hockenheim - ADAC GT Masters
  •      ASETEK SIMSPORTS