Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Jan Magnussen går efter sejren i 10-timersløbet Petit Le Mans

SportsCar
Championship 

30/09/16 

Efter topresultater i de to forrige afdelinger, vender Jan Magnussen og Corvette Racing nu snuden mod Road Atlanta. Weekenden byder på sæsonens afgørende finaleløb, det 10 timer lange Petit Le Mans.
 

— Bare få dage efter DTC-afslutningen på Jyllandsringen er Jan Magnussen tilbage på Road Atlanta, hvor han i weekenden skal kæmpe for sejren i sin Corvette C7.R. Jan Magnussen og Antonio Garcia får i årets sidste afdeling af WeatherTech SportsCar Championship hjælp af Audi-fabrikskøreren Mike Rockenfeller.


(Foto: Richard Prince)

– Road Atlanta er en fantastisk bane. Den er ret old-school, og det er faktisk en af mine favoritbaner. Samtidig var det en af de første baner jeg prøvede kræfter med i USA, så på den måde har banen også en speciel plads hos mig, lyder det fra Jan Magnussen.

– Petit Le Mans er et ret ungt løbskoncept sammenlignet med nogle af de traditionsrige løb som Daytona og Sebring, men man skal bestemt ikke undervurdere weekenden i Georgia. For mig og mange andre har Petit Le Mans allerede udviklet sig til en klassiker, som man vil gøre alt for at vinde. Ikke mindst fordi, det jo er sæsonfinalen.


(Foto: Richard Prince)

Solid sæson skal sluttes med sejr
Corvette Racing kommer til Road Atlanta med en føring i teammesterskabet – en titel, som det amerikanske team har sikret sig 10 gange siden programmets start i 1999. For at Corvette Racing skal gøre krav på deres 11. titel i konstruktørernes mesterskab kræver det blot, at begge teamets biler stiller til start på Road Atlanta.

– Hvis tingene går op i en højere enhed, kan det blive en fed weekend for Corvette Racing. Som det ser ud nu, er vores teamkammerater selvfølgelig klare favoritter til at tage kørernes mesterskab, men vi vil naturligvis gøre alt for en sejr, forklarer Jan Magnussen, som fire gange tidligere har vundet 10-timersløbet.

– Det ville være fantastisk for både Antonio, Rocky og mig selv at slutte sæsonen godt af og forfølge vores momentum. Vi skal blot stille til start for at sikre os teammesterskabet, så den tør vi næsten godt regne med. Dernæst skal vi have begge Corvette-biler på podiet i det samlede mesterskab – hvem der står øverst, må vi finde ud af lørdag.

Holder en tredjeplads i kørernes mesterskab
Teamkammeraterne i søtsterbilen skal blot bruge en syvendeplads for at sikre sig en samlet sejr i kørernes mesterskab, men danskerens bil har stadig en teoretisk chance for det samme. Dog ligger det klare fokus på at hive en løbssejr i hus.


(Foto: Richard Prince)

– Med blot fire point ned til Bamber og Makowiecki i Porschen bag os, samt tretten point op til Ford GT på andenpladsen, er der stadig masser på spil. Vi går ydmyge til opgaven, for vi ved, at vi skal ud og levere et topresultat for at holde liv i mulighederne.

– Vi glæder os helt vildt. Som sagt er jeg stor fan af Road Atlanta, og jeg er også stor fan af racerløb, hvor der er meget på spil, slutter danskeren.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 01/10/16 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS