Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Yokohama DM Finalen gav Nicolaj Kandborg en 3. Plads og et mesterskab

FDM sport 
30/09/16 

I den forgangne weekend har racerkører Nicolaj Kandborg kørt et vigtigt løb på FDM Jyllandsringen, som har sikret ham en samlet 1. plads i FDM Sport U18 Mesterskabet og en plads på podiet på FDM Jyllandsringen, hvor blandt andre F1-stjernen Kevin Magnussen også har stået.
 

Inden weekendens Yokohama DM Finale lå den 18-årige racerkører fra Aarhus på en samlet 5. plads i den nye FDM Sport klasse, som består af 20 unge og talentfulde racerkører. Efter en stort set gnidningsfri løbsweekend, kan Nicolaj Kandborg nu glæde sig over et mesterskab og en tilfredsstillende 3. plads.


(Foto: Weber-Wellendorf Automotive Photo)

Tro, slid og taktisk kørsel gav pote
Allerede inden Nicolaj Kandborg satte sig bag rettet til weekendens løb, var mesterskabet i FDM Sport U18 inden for rækkevide, og racerkøreren var målbevidst, og det gav ham sejren.

- Jeg vidste, at hvis jeg leverede mit allerbedste, ville mesterskabet blive mit, så jeg var opsat på at give den alt, hvad jeg havde både til træning, tidtagningen og selve Race 1 og 2, siger Nicolaj Kandborg og forsætter - Inden weekenden lå jeg på en. 5. plads i det samlede FDM Sport mesterskab, og en top 3 i finalen var inden for rækkevide, hvis jeg leverede mit bedste. Jeg kæmpede en tæt kamp på banen med mine nærmeste konkurrenter, men jeg slog koldt vandt i blodet og indhentede dem en efter en under løbene, hvilket bragte mig på podiet.


(Foto: Weber-Wellendorf Automotive Photo)

Perfekt udgangspunkt for finalen
Efter Race 1 søndag kunne den forventningsfulde racerkører sætte sin racerbil i gang fra en P3 i det afsluttende Race 2. Nicolaj Kandborg kæmpede hele finalen igennem med køreren, der startede på P4, og han måtte også ned bag ham, hvor han blev liggende og afventede situationen.

- Jeg kunne se, at kørte jeg taktisk og slog til på allersidste omgang, ville jeg forhåbentlig kunne tage ham på stregen, og det gjorde jeg med 0.024 sekunder, siger Nicolaj Kandborg.


(Foto: Weber-Wellendorf Automotive Photo)

Dermed endte racerkøreren på en 3. plads i det sidste løb i sæsonen, og det belønnede ham samtidigt med en titel som vinder af FDM Sport U18 Mesterskabet. Hermed har Nicolaj Kandborg og Kandborg Racing et velfortjent udgangspunkt til opstarten af næste sæson, som skydes i gang med stor hjælp fra venner, familie og kolleger. Nicolaj Kandborg, der under løbet også havde besøg af den velgørende gruppe Motorsport for LIFE, takkede af med en varm hilsen:

- Dette år har været et helt nyt og betydningsfuldt kapitel i min motorsports karriere, og jeg har sammen med teamet haft en fantastisk rejse, hjulpet igennem af alle vores sponsorer, samarbejdspartnere, familie, venner, fans og ikke mindst holdets mekaniker Julius. Af hjertet tak, slutter en stolt og tilfreds Nicolaj Kandborg.

ADness - Din One Stop Shop


Læs mere om:
  • Nicolaj Kandborg
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - FDM sport
  •