Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama SuperCup

ACD ProRacing slutter sæsonen på toppen

Yokohama
SuperCup 

29/09/16 
Yokohama

ACD ProRacing fik den bedst tænkelige afslutning på sæson 2016, idet Jakob Borum kom på podiet i alle 3 heat, nemlig to andenpladser og i sæsonens absolutte sidste heat blev det til en heatsejr. ”Det ku’ vi ikke gøre meget bedre” sagde en meget tilfreds Jakob Borum efter at have kørt først over målstregen.
 

Kampen i toppen af Yokohama SuperCup var tæt i weekenden, og Jakob var med helt fremme hele tiden. I tidtagningen fik han således næstbedste tid, kun 7/10 sekund efter Kim Lund Johansen. I heat 1 kørte han fuldstændig lige op med heatvinderen Kim Lund Johansen, således var der kun 3/10 sekund mellem dem over målstregen, og på bedste omgangstid var Jakob sølle 7/100 sekund langsommere end Kim. ”Kim skulle lave en fejl, hvis jeg skulle forbi ham, men som den drevne rotte han er, så kørte han sikkert, og jeg kunne ikke gøre andet end at presse det bedste jeg havde lært” fortalte Jakob efter heatet.

I heat 2 var situationen næsten den samme, dog var den forankørende bil denne gang ikke en Seat Leon, men til gengæld en Opel Astra med Lasse M. Sørensen bag rattet. Heller ikke her kunne Jakob komme forbi, medmindre Lasse lavede en fejl. ”Lasse er stadig en ung racerkører, men han kørte flot og nærmest fejlfrit igennem heatet, så jeg måtte endnu engang tage til takke med en andenplads” fortalte Jakob. At Jakob selv blev særdeles hårdt presset bagfra af Kim Lund Johansen beviser bare, at man ikke kommer let til noget i Yokohama SuperCup.


Kim Lund Johansen presser Jakob Borum i heat 3, men han kom ikke forbi.
(Foto: Keld Dohm)

Til heat 3 starter Jakob som i heat 2 fra P7, men en god start gjorde, at han passerede Kim Lund Johansen allerede i starten, og samtidig holdt han Lasse M. Sørensen bag sig, og allerede efter en omgang førte Jakob, og så var det hans tur til at blive presset af de to mesterskabsførende. Det lykkedes for Jakob at modstå presset, men Honda Integra’en var meget tæt på at give op. På næstsidste omgang begyndte den at smide gearolie, og det betød at den i forvejen glatte bane blev endnu glattere. Heldigvis var det så tæt på heatets afslutningen, at Jakob kunne køre sejren i mål foran Kim Lund Johansen på anden pladsen, og med Lasse M. Sørensen på tredjepladsen. Lasse havde heatets hurtigste omgang med 3/10 ned til Kim og Jakob, der i deres indbyrdes kamp om hurtigste omgang kun var 1/100 sekund fra hinanden.

Jakob var naturligt nok godt tilfreds bagefter, og sagde bl.a. ”Det er super fedt at vi ligger så tæt i toppen, det er helt kanon at køre race på den her måde. Det er fedt at kunne køre så tæt race, og så komme hjem med en bil der ikke har fået en skramme overhovedet”

Hjemme på værkstedet er det konstateret, at det er en bundskrue i gearkassen, der var rystet løs og faldet af. Heldigvis er der ikke sket skade på selve gearkassen.

Sæsonen har for Jakob Borum været præget af at det er en nyindkøbt bil, der er kørt i, og hele teamet har skullet lære bilen at kende. I starten af året var der diverse småproblemer med opsætning af undervognen, og ikke mindst med kølesystemet. Det sidste kostede ikke mindre end to toppakninger, og det betød at Jakob ikke kunne komme med til afdelingen på Rudskogen i Norge. Der er kørt 21 heat i år, Jakob er stillet til start i 15 af disse heats, har gennemført 14 heats, hvor han dog i et enkelt heat blev diskvalificeret som følge af at loggermålingen viste at bilen havde for mange hk. Ud af de 13 heats hvor Jakob er blevet klassificeret, har han været på podiet 8 gange, fået 4 fjerde pladser og en enkelt femteplads. Derudover er Jakob den eneste deltager i klassen der har formået at fravriste de to mesterskabsførende den øverste plads på podiet.


Sæsonen har været præget af lidt for mange småproblemer med den nyindkøbte bil, men de ser ud til alle at være løst nu.
(Foto: Keld Dohm)

Jakob opsummere sæsonen sådan her: ”Vi slutter som nummer fem i mesterskabet i år, og som omstændighederne har været, så er det nok det bedste vi kunne opnå. Det positive er at vi her hen over de to sidste weekenden har fået vist at vi hører til i toppen af klassen, og det giver forhåbninger om en rigtig god sæson 2017”

ACD ProRacing
Keld O. Dohm


Læs mere om:
 • Jakob Borum
 • Jyllandsringen
 • 25/09/16 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
 •  
   

  Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS