Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Femte sejr i træk for Danmarksmesteren Esben Hegelund

DM Rally 
27/09/16 

For en måned siden sikrede Esben Hegelund og Karsten Isaksen sig Danmarksmesterskabet i rally i den hurtigste 4WD-klasse, men makkerparret fra Hadsten og Egtved hviler bestemt ikke på laurbærrene. Det beviste de, da de ved weekendens FTZ Rally Roskilde tog endnu en generalsejr bag rattet af deres hvide Skoda Fabia R5.
 

”Nu har vi taget fem sejre i træk, så vi er rigtigt glade,” siger Esben Hegelund. ”Personligt er årets Danmarksmesterskab noget, jeg har drømt om, siden jeg var ung, og nu har vi været det i en måned, og vi har bevist, at vi er værdige mestre. Men det er hele teamet bag, som har hjulpet os til, hvor vi står i dag, for uden dem, var de fem sejre i træk ikke lykkedes. Jeg er bare en del af det, men jeg er stolt over at være en del af det.”


Femte sejr i træk for Danmarksmesteren Esben Hegelund

Ved FTZ Rally Roskilde måtte Esben Hegelund og Karsten Isaksen virkelig kæmpe for sejren. Da de fire første hastighedsprøver var afviklet, var Skoda-parret fem sekunder bagefter.

”Vi satsede lidt forkert med dækkene fra morgenstunden. De viste sig at være for bløde,” forklarer Esben Hegelund.

”Vi skulle køre nogle skovstrækninger, og jeg vurderede, at vejret ville være koldere, men når vi kørte nogle af de hurtige svingkombinationer, blev dækkene for varme. På en rundbane var vi nødt til at gå af gassen for at holde bilen på vejen, men da vi senere på dagen kørte rundbanen igen med rigtige dæk, var vi meget hurtigere pr. omgang.”

Skoda-mandskabet mødte denne gang også større modstand end årets tidligere afviklede DM-afdelinger. Det var Ib Kragh og Freddy Pedersen, som pressede dem på flere hastighedsprøver.

”Det var rigtig, rigtig dejligt at opleve, at Ib og Freddy var godt kørende, så vi skulle bide i rattet for at være med. Det var rart at få noget konkurrence, for det gør det hele meget sjovere,” siger Esben Hegelund.

”Ib kørte et rigtig godt løb, og det gjorde vi også, men heldigvis lavede vi ingen fejl, og så kunne vi vinde. Vi fik slået et hul til Ib efter den første pause, og så formåede vi at holde afstanden til ham, selv om vi godt kunne have kørt stærkere til sidst. Det var rigtig dejligt at vinde.”

Hegelund Motorsport


Læs mere om:
  • Roskilde
  • 24/09/16 - Roskilde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: