Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Morten Dons sikrede en 8. plads på Spa

ELMS 
25/09/16 

Efter et hektisk løb i European Le Mans Series kunne Morten Dons køre RLR Msport’s Ligier LMP3-racer over målstregen på en ottendeplads. Det fire timer lange løb bød på udfordringer for vestjyden og det britiske team.
 

Allerede i den frie træning fredag viste Morten og teamet gode takter, og håbet var derfor at den danske førstekører kunne kvalificere bilen ind i den gode ende af LMP3-feltet under lørdagens kvalifikation. Det var også tæt på at lykkes, men som flere gange tidligere fik konkurrenter den afgørende indflydelse på placeringen:

- Jeg havde ellers held med at have et godt stykke af banen fri foran mig, så jeg kunne køre en omgang helt uden at skulle tænke på forankørende biler. Det holdt så kun lige til slutningen af min første flyvende omgang, hvor en konkurrent spandt af banen foran mig og jeg var nødt til at undvige ham. Det kostede både den omgang og samtidig også forberedelserne til den næste omgang.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Den bedste tid rakte derfor kun til 14. pladsen i klassen - dog med meget mere potentiale i både bil og kører.

Søndagens løb blev startet med Morten Dons i bilen. Det blev til en time fyldt med action på banen, ikke mindst for Morten. Allerede efter én omgang måtte feltet bag safetycar, og senere måtte Morten undvige en trio af GT-biler for ikke at risikere en afkørsel.

- Det var et af de mere ‘spændende’ løb, jeg har kørt. Allerede i første sving blev jeg klemt mellem tre-fire andre biler, og det gav lidt småskavanker på bilen. Og så har det været meget udfordrende at skulle håndtere GTE-bilerne, som stort set er lige så hurtige som LMP3-bilerne. De er lidt hurtigere når det går lige ud, mens vi andre har noget højere svinghastigheder, så der var rigtig mange omgange hvor vi lå og havde lidt slåskampe om hvem der skulle køre forrest.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Teamets to gentleman drivers, skotske Alasdair McCaig og briten Tony Wells, leverede begge flot kørsel i deres stints, der heldigvis var mindre begivenhedsrige end Mortens første.

De sidste 35 minutter af løbet var Morten tilbage i bilen, og her blev der for alvor presset på. Det blev da også til et par vundne placeringer på trods af at dækkene på bilen var godt slidt mod slutningen af løbet.

- De sidste omgange var ikke decideret morsomme, for der skulle virkelig kæmpes for at få bilen styret igennem svingene. Men det var fedt at få bilen i mål med endnu en top 10-placering. Det beviser at jeg og teamet har potentialet til at komme med i den helt gode ende, hvis vi får samme muligheder for at teste som nogle af de andre teams.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Der er en lille måned til Morten Dons og resten af ELMS-feltet afslutter sæsonen på Estoril-banen på Portugals vestkyst. Her har Morten og teamet testet tidligere på sæsonen, så der er mulighed for et fornuftigt resultat inden vinterferien.

www.mortendons.com

Kim Gripping


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Spa-Francorchamps
  • 25/09/16 - Spa-Francorchamps - ELMS
  •