Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Overraskende nordjysk pole position

Citroën DS3 Cup 
24/09/16 

Rune Staudt tager pole position efter teknisk kendelse mod Kasper Jensen
Nordjylland har hidtil siddet tungt på kvalifikationerne i DS3 Cuppen anno 2016. Således kunne den mesterskabsførende Jacob Mathiassen lørdag gøre det til fem poles i fem forsøg, men det glippede for den hurtige hobrogenser, der måtte se sig slået på Jyllandsringen.
 

I stedet var en debutant i DS3-sammenhæng, Kasper Jensen, hurtigst. Jensen fik dog ikke lov at beholde sin fornemme tid, der blev sat i de døende minutter, da bilen blev vejet og fundet for let i den tekniske kontrol. I stedet starter en anden nordjyde fra 1. position i søndagens første heat, nemlig Rune Staudt.


Rune Staudt tager pole position

Fra start var alt ellers ved det gamle. Mathiassen lagde hårdt ud, og tiderne faldt hurtigt i retning af 1.18 og siden derunder. Rune Staudt har imidlertid fundet masser af fart i sin bil mod sæsonens slutning, og han fulgte Mathiassen godt til dørs ved at være hurtigst af alle på anden omgang, og satte poletiden allerede i tredje forsøg.
Bag Staudt bød flere kørere ind i duellen, hvor det hele tiden bølgede frem og tilbage i fighten om næstbedste tid.

Mister pole position
Mod slutningen valgte mange at skifte dæk, hvilket blandt andre Kasper Jensen udnyttede til fulde. Med minimal tid i bilen satte han først 4. bedste tid, og lige efter gik han på pole i 1.17.422. Samtidigt satte Karin Elise Fossen tredjebedste tid, men blev kort efter overgået af Jonas Lynge. Det blev dog alligevel ikke pole position til Jensen, der i den følgende tekniske kontrol viste sig at have en bil, der var for let.

Dermed er Rune Staudt på pole position foran en stærkt kørende Jonas Lynge. De følges af Jacob Mathiassen og Karin Elise Fossen, mens tredje række udgøres af Emrik Smedberg og Jørgen Worthmann.


Jonas Lynge har mod sæsonens slutning fundet god fart i sin racer.
(Foto: Morten Kimer, DS3 Cup)

Rune Staudt, Pole Position:
- Jeg havde på fornemmelsen, at vi kunne slå tiderne fra træningen, men sådan gik det ikke helt. Vi har godt med fart denne weekend. Jeg har læst lidt mere på lektien, og vi fandt også lidt mere fart i bilen. Jeg ser frem til i morgen - det er virkelig godt at have fart til andet end at køre defensivt nu.

Jonas Lynge, P2:
- Det går ret fint for os i dag. Vi har fundet noget af den hastighed, vi har manglet gennem store dele af sæsonen på specielt langsiderne, så vi er godt tilfredse med den her tidtagning. Der er gode muligheder i morgen, men jeg er fast besluttet på, at jeg skal tage et skridt ad gangen og gå roligt til det - vi vil gerne have en hel bil med hjem.

Jacob Mathiassen, P3:
- Efter jeg var hurtigst i træningen, så er det lidt frustrerende, at der pludselig mangler otte tiendedele af et sekund her. Det er jeg lidt skuffet over, men vi må finde lidt fart igen og så må jeg selv jagte nogle stabile point til mesterskabet i morgen.

Kasper Jensen:
- Det er min første dag i bilen, og det hele gik faktisk, som vi ville have det i tidtagningen, for vi var hurtigst... Altså bortset fra, at vi dumpede den tekniske kontrol. Der er ikke så meget at sige til det - det er super ærgerligt.

I søndagens to heats skal vi finde en ny mester i DS3 Cup. Første heat flages i gang på FDM Jyllandsringen klokken 10.50, mens weekendens andet heat starter klokken 14.15.

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Rune Staudt
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS