Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Jan Magnussen vil fortsætte de gode takter i Texas

SportsCar
Championship 

16/09/16 

Efter en fantastisk sejr på Virginia International Raceway vender Jan Magnussen og Corvette Racing nu snuden mod Austin, Texas, og Lone Star Le Mans. Opskriften er den samme.
 

Blot et par uger efter den fantastiske triumf i Virginia er Jan Magnussen og teamkammerat Antonio Garcia igen at finde bag rattet i deres Corvette C7.R. Det sker, når de i weekenden stiller op til tiende afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

– Lone Star Le Mans er blevet et af sæsonens højdepunkter. Det er et topmoderne anlæg sammenlignet med sæsonens øvrige baner, og hvor der plejer at være sand og græs er der brede afkørselsarealer med asfalt, hvilket gør det muligt at gå mere aggressivt til værks, lyder det fra Jan Magnussen.

– Specielt er første sving en fed udfordring, hvor der sjældent er plads nok til alle. Jeg glæder mig utroligt meget til at komme tilbage til Austin, hvor Antonio og jeg vil forsøge at forsvare vores position i mesterskabet. Det handler selvfølgelig også om at rette op på sidste års skuffelse på netop denne bane.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

Mesterskabschancerne forsvandt i 2015
Corvette Racing kommer til Texas med en føring i teammesterskabet – en titel, som det amerikanske team har sikret sig 10 gange siden programmets start i 1999. Dog måtte teamet sande, at 2015-sæsonen ikke skulle bringe sejr nummer 11, hvilket faktisk blev definitivt i sidste års udgave af Lone Star Le Mans.

Efter at have kvalificeret Corvette #3 til en startposition som nummer fire, måtte Jan Magnussen og teamkammeraten rejse skuffede hjem med en sjetteplads.

– Efter en helt eminent start på 2015-sæsonen med sejr både på Daytona og i Sebring opstod der løbende flere og flere issues, forklarer Jan Magnussen.

– Specielt i den sidste del af sæsonen havde vi problemer med at skaffe resultater, og det var faktisk sjettepladsen på COTA, som fik teamets mesterskabsdrømme til at briste. Derfor er vi ekstremt oplagte og går hundrede procent efter et topresultat.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

Holder en tredjeplads i kørernes mesterskab
Jan Magnussen deler den gule Corvette C7.R – racerversionen af den Corvette Z06, som Jan Magnussen kørte i velgørenhedsløbet Race For Riget i København i august – med sin faste køremakker, spanske Antonio Garcia.

Corvette-duoens bil er 28 point efter søsterbilen, Corvette #4, som fører kørernes mesterskab med Oliver Gavin og Tommy Milner bag rattet. Mellem de to Corvetter ligger en Ford GT på andenpladsen. Med blot to løb tilbage af sæsonens rejser det spekulation om, hvorvidt mesterskabssejren stadig er en mulighed for Magnussen og Garcia.

– Det ser selvfølgelig svært ud lige nu, men vi har ikke tænkt os at forære noget væk, og I kommer naturligvis til at se os kæmpe til det sidste, slutter danskeren.

Tidsplan for Lone Star Le Mans - Circuit of the Americas
Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på FOX Sports samt via live-streaming af kvalifikation og løb på www.imsa.com.

Torsdag 15. september
16.35 (23.35 dansk tid) — Træning #1

Fredag 16. september
09.10 (16.10 dansk tid) — Træning #2
16.10 (23.10 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Lørdag 17. september
08.00 (15.00 dansk tid) — Warmup
11.35 (18.35 dansk tid) — RACE (2 timer 40 min)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Circuit of the Americas
  • 17/09/16 - Circuit of the Americas - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS