Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

God afslutning på weekenden for Jerkel Racing

Yokohama
1600 Challenge 

05/09/16 
Yokohama

Det blev til en god afslutning for Jerkel Racing, da den 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Brigitte Klintskov Jerkel var den eneste kører fra teamet denne weekend, da sønnen Kenneth desværre udgik med teknisk defekt ved det seneste løb, og i øjeblikket fokuserer på at forsvare førstepladsen i DEC mesterskabet.
 

Siden løbet på Ring Djursland har mekanikerteamet haft travlt med at skifte motor i den sorte og gule Peugeot 207 med nummer 4 på siden.


(Foto: JJ Media)

Derfor var det også med spænding at Brigitte trillede ud på asfalten fredag eftermiddag, på banen nær Silkeborg.

Og trille var desværre den rigtige beskrivelse, for tekniske problemer med bilen betød desværre at det kun blev til en halv omgang, inden at hun måtte trække ind til siden allerede på første omgang. En rigtig ærgerlig start på weekenden, men heldigvis var der ca. 19 timer til bilen skulle på banen igen. Så der var god tid til teamets mekaniker Sebastian Lindhardt Gulmark til at fejlsøge på problemet.

Hans tryllerier havde også hjulpet, hvilket tydeligt kunne ses da feltet kørte på banen lørdag middag. Stille og roligt kom Brigitte op i fart igen. Banen kendte hun allerede fra tidligere i år, men derfor skulle den alligevel ind under huden igen.


(Foto: JJ Media)

Men tiderne faldt stødt og roligt, og til sidst i kvalifikationen lykkedes det at køre en rigtig fin tid, der sikrede 19. startplads.

Dermed et rigtig godt udgangspunkt for det første løb, som skulle køres allerede lørdag eftermiddag.

Her blev det til en rigtig fin start, hvor hun længe lå og pressede de foranliggende kørere. Uheldigvis gik bilen i nødprogram, og derved mistede den en masse hestekræfter. Det kostede et par besøg i pitten, hvilket derved forhindrede avancement.

Når man kiggede på løbsresultatet kunne teamet ikke rigtig være tilfreds – men når man kigger på omgangstiderne, så forbedrede Brigitte Klintskov Jerkel hendes personligt bedste tid på FDM Jyllandsringen med 3 sekunder! Et kanont fremskridt for teamet, som ellers har været så meget igennem i denne sæson.


(Foto: JJ Media)

Søndagens vejr var skiftet 180 grader. Fra solrigt fredag og lørdag, til overskyet og regnfyldt søndag.

Derfor var det allerførste gang at hun måtte på banen på regndæk. En disiplin som mange af konkurrenterne beherskede til UG.

Derfor var det også en overraskelse for mange, at Brigitte fik en kanon god start og hang rigtig godt på de forankørende.

At køre racerløb på en regnvåd bane, kan bedst sammenlignes med at køre på en lettere sneglat vej om vinteren – og når der bliver kørt ræs, er det altså med hastigheder op imod 150km/t!

Så slet ikke nogen nem opgave, men en opgave som hun klarede rigtig flot.

Bilen valgte dog at lave lidt numre igen, og derved tabte hun desværre værdifuld tid til de forankørende.

Alligevel så hun målflaget efter 11 kørte omgange, og kunne derved skrive endnu flere point på kontoen i alle mesterskaberne som hun deltager i.


(Foto: JJ Media)

Bilen bliver nu kørt til nogle motorspecialister, der skal finde ud af hvorfor at den går i nødprogram hele tiden, så dette kan undgås i fremtiden.

Titlen i Ladies Cup blev med weekendens resultater endegyldigt sikret, mens 4. pladsen i Rookiemesterskabet blev forsvaret, samt et avancement i Oldboysmesterskabet, så hun nu indtager en aktuel 5. plads med mulighed for yderligere avancement næste gang at der skal køres racerløb.

Jerkel Racing var på banen allerede igen i den forgangne weekend hvor Kenneth Jerkel sluttede som nummer 7 generelt, men vandt sin klasse i DEC løbsserien.

Brigitte Klintskov Jerkel er tilbage i bilen igen om 3 uger, hvor den næstsidste afdeling af årets mesterskab skal køres på FDM Jyllandsringen. Nu er farten ved at være der, og hvis ellers teknikken holder, burde der være rigtig gode resultater i vente.

Jerkel Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Brigitte Klintskov Jerkel
  • Jyllandsringen
  • 28/08/16 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: