Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Aldrig mere Belgien!! … eller ??

Formel 1 
02/09/16 

Motorsportens udsendte er hjemvendt fra det belgiske Grand Prix på Spa-Franchorchamps-banen.
Egentlig var en tur til det dette års Formel 1 Grand Prix i Belgien allerede udelukket efter sidste års tur. Et større renoverings projekt i køkken og stue stod for. Men gode venner/sponsorer gjorde muligt at komme af sted igen i 2016, tak gutter!!
 

Turen startede i Kolding torsdag kl. 06.00 hvor min kære kone var så venlig at køre mig til mødet med de syv af i alt 10 festlige nordjyder som jeg skulle ”trækkes” med i Belgien. En hurtig tur gennem Tyskland førte til en gang ”slowfood” i en grænseby mellem Tyskland og Belgien (så meget grænse, at den ene bil holdt i Tyskland og den anden i Belgien!) Maden var i den grad godkendt, meeeeen betjeningen var SLOW. Otte personer med stort set ens bestillinger brugte omkring to timer på stedet!
Efterfølgende spiste vi på den gode i italienske restaurant i Bütgenbach hvor vi boede, hos ”Crazy Man”. Altid fin service og god mad.

Denne tur er arrangeret af en sej gut som var været i gamet i snart mange år!! Vi bor i feriehytter i sportsanlægget Worriken i byen Bütgenbach, super og godt arrangeret af ”chefen”!!


Kimi Räikkönen skrev mange autografer den dag
(Foto: Ferrari Media)

Alt det ”udenoms” har fungeret superfint. Worriken er et fedt sted med bademuligheder i en nærliggende sø, hvilket mange os benyttede sig af. Om aftenen var der fælles gåtur til Bügtenbach (hva´sker der tænker den opmærksomme læser, det lyder sgu da tysk?? Jow jow, men Belgien har en lille tysktalende del og her var vi!) Summa, summarum vi har haft en fantastisk tur hvad angår hygge og socialt samvær MEN…

”If you wanna get pissed be a Formula 1 fan”…. For fan… vi fans betaler i dyre domme for billetter til Formel 1. På mange baner er der fin service og gode forhold. Spa-banen vinder på gode (!!) naturtribuner, hvis du er hurtig og heldig. Det er en ting, fredag havde vi alle valgt at gå banen rundt ( vi havde nogle ”rookies” med), det var hårdt i 35 graders varme, men en succes! Alle havde en OK dag, men var trætte. Banen har en højdeforskel på 97 meter!! Nogenlunde til at komme ind og ud (af en eller anden uforklarlig grund skulle billetterne scannes ved udgang? De gælder kun den dag !!) Men resten fortjener – 03!!

Lørdagen var OK, vi fandt rimelige pladser på skrænten (med storskærm) mod Pouhon-svinget og fik set den afgørende kvalifikation mv.. Men vi begyndte at øjne ”ragnarok” !! Allerede her begyndte kaos..


Den meget omdiskuterede start af løbet..
(Foto: Ferrari Media)

”Vi skal tidligt op søndag, var ordene… !” OK vi var alle oppe 6.30 og klar til afgang og var på banen 07.10… (portene blev åbnet 7.30) fint, men der var allerede en KÆMPE-kø, som så de heldigste af os af klarede inden kl. 9.00!! Alt var kaos, mange stod pænt i kø og ventede, men flere og flere tog den ”nemme vej” ind over en nærliggende campingplads til stor ærgrelse for os ”lydelige” fans. 1 time senere begyndte politiet at sætte hegn op mod snyderne… but too late.. Så på trods af vores gode intentioner om at være klar tidligt, blev vi ”fucked up” godt og grundigt! Vi fandt dog en forholdsvis OK plads til os alle, men hvor fedt er det at hænge på en siddepude på en skrænt i 7-8 stive timer til en pris af godt 1200.- ?? Flere fra vores rejseselskab opgav og tog tilbage til Worriken og så løbet på TV!! Jeg har været til Formel 1 Grand Prix på Spa 11 gange og har ALDRIG oplevet noget lignende !


Bemærk de mange tilskuere i baggrunden
(Foto: Pirelli)

OK et mærkeligt løb med out for Magnussen og røv til Verstappen !! Efter sigende var der omkring 40-45.000 hollandske fans! Og pænt mange Magnussen-fans… det var nok det der kom bag på de belgiske arrangører! Hvad fan… tror I ??
Efter sigende havde arrangørerne trykt 5.000 billetter ekstra til søndag, for at imødekomme de hollandske fans!
Kan det være en overraskelse at ”Die Oranjen” med Max Verstappens succes invaderer Belgien ??

Så langt så godt. Både de oranjen og vi danske fans blev i den grad skuffet, ”but what”. Men så startede kaos igen… alle fans vil af gode grunde ud når løbet er slut (de har sikkert kendt TOTALKAOS fra tidligere år!) Vi var alle hurtige på aftrækkeren og af sted med det samme… alt gik, men pludselig viser Spa´s umulige side sig igen… strømmen stoppede og alt stod stort set stille i godt en time !! Så umuligt!! Jeg blev væk fra mine venner, men havde kun en tanke: Til parkeringspladsen ASAP!! Da jeg endelig ”slap fri” gik det i skarpt trav!

Jeg mødte gutterne som var klar og vi kom fint fra parkeringspladsen, MEN så stod alt igen stille! Fra banen er der en forholdvis stor vej… men hvad hjælper det når ”Jens Betjent” åbenbart sidder hjemme i sofaen og ser fodbold?? Der var ikke et øje til at dirigere trafik fra 3-4 kæmpe parkeringspladser!! Alt var kaos og MEGET langsomt… køer på de tyske Autobahns er småting!! Og så griner vi af hjemmeværnet herhjemme!! De kunne i den grad have gjort en kæmpe forskel i Belgien… jeg mangler ord, det her virker som en belgisk pengemaskine hvor der skal scores Euro… men når løbet er slut, så må du klare dig selv !

Meget godt og meget skidt, men samværet med de der ”skøre”/herlige nordjyder og den godt tilrettelagde tur gør at jeg nok er med igen…
MEN KOM NU IND I KAMPEN BELGIEN !!

Them

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 28/08/16 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •      D4 Enterprise Solutions