Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rally

Klassesejr til Rally Team Mejer i BIRCH Tvilum Rallyshow

Rally 
18/08/16 

I forrige weekend blev Heino Mejer fra Rally Team Mejer udnævnt til kongen af Munkebjerg, da han i sin historiske Volvo 242 kørte hurtigste tid af alle i de årlige Munkebjerg Hill Climb. Kronprinsen af Munkebjerg blev Kurt Mejer, som scorede den 3. hurtigste tid på bjerget. Efter topplaceringerne på Munkebjerg, var der kun fem dages pause, inden der, fredag den 12. august, skulle køres BIRCH Tvilum Rallyshow i forbindelse med det årlige fåremarked i Fårvang mellem Århus og Viborg.
 

Rallyshow i Fårvang…
er årets store ”forestilling”, hvor hele den danske rallyelite samles for at have en hyggelig aften med fart og spænding. Igennem de 38 år der har været afholdt Rallyshow i Fårvang, har arrangementet udviklet sig til at være en stor motorsportsaften, hvor både kørere, servicefolk, sponsorer, familie og masser af tilskuere har mulighed for både at møde den danske rallyelite, se de flotte rallybiler, få en snak med rallykørerne, og samtidig hygge sig med udstilling af både veteranbiler, klassiske biler og flotte motorcykler. Børneområdet med hoppeborge og andre aktiviteter er også noget der trækker børnefamilierne til huse.


Heino Mejer i en kraftig nedbremsning foran de mange tilskuere i Fårvang
(Foto: rallypics.dk)

Rally Team Mejer…
benyttede muligheden for at invitere samarbejdspartnere, sponsorer, familie og venner til en aften i rallysportens tegn. Der var hygge og sandwich i serviceområdet, og 100-vis af tilskuere kom samtidigt forbi for at hilse på teamet, få en god snak, og nærstudere de flotte gamle Volvo 242 turbo.


Kurt Mejer på den regnvåde asfalt i heat 1
(Foto: rallypics.dk)

Både Heino Mejer og Kurt Mejer…
deltog i BIRCH Tvilum Rallyshow. Deres faste co-drivere var i nogle af de kørte heats udskiftet med repræsentanter for teamets samarbejdspartnere. De der fik muligheden, fik en oplevelse for livet. Blot det at trække i køredragt og hjelm på, samt at blive spændt forsvarligt fast i rallysædet er en oplevelse. Når det så går løs på hastighedsprøven, bliver alle overrasket over hvor hurtigt det går i virkeligheden. En blev noget overrasket over, at der hvor han ville begynde at bremse, fik Heino’s Volvo nok et gear, inden der blev bremset ned for næste sving.


Heino Mejer i fuld kontrol ud af et af de mange sving i Fårvang
(Foto: rallypics.dk)

Med det flotte felt der stillede op i Fårvang…
var både Heino Mejer og Kurt Mejer meget tilfredse med resultaterne. Heino Mejer kørte sig til en flot klassesejr i klasse 5, samt en generel 7. plads i det meget flotte felt med 68 deltagere. I finaleheatet blev Heino Mejers rytme lidt forstyrret af en konkurrents afkørsel. Uden denne lille reduktion af farten, vurderer Heino Mejer, at en generel 5. plads havde været indenfor rækkevidde.
Kurt Mejer havde ikke de tunge sko på speederfoden denne aften, og måtte tage til takke med en 12. plads i klassen, samt en placering som nr. 44 generelt.


Kurt Mejer sparede ikke på dækkene i nedbremsningerne
(Foto: rallypics.dk)

Næste rally for Rally Team Mejer…
er BIRCH GM Rally i Silkeborg, den 27. august, som en del af Automania 2017. Her køres 4. afd. af DASU mesterskabet i mini rally, samt 4. afd. af DASU mesterskabet i historisk rally.
Heino Mejer skal her forsvare sin 1. plads i mini rally klasse 8, samt sin 1. plads i klasse 14 i historisk rally.
Kurt Mejer har ikke deltaget i alle DM tællende løb i mini rally, og ligger på en aktuel 4. plads i klasse 8. I historisk rally ligger han på en 2. plads, så for Kurt Mejer er der også vigtige point at køre om i Silkeborg.

/Rally Team Mejer

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
 • Heino Mejer
 • Kurt Mejer
 • Fårvang
 • 12/08/16 - Fårvang - Rally
 •  
   

  Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS