Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

Oresund Rally: Klassiske biler til Nordsjælland

Oresund Rally 
16/08/16 

I Oresund Rally kan man på en tryg og udramatisk måde indfri sin drøm om at blive rallykører
Når Dansk Rally Club lørdag den 27. august blænder op for starten på Oresund Rally i Hillerød, er det med landets bedste rallykørere med klassiske biler som deltagere, for løbet tæller til FDM DASU Classic, det uofficielle danmarksmesterskab i pålidelighedsrally for biler fra før 1991.
 

Men der er også en særlig afdeling for alle, der har en klassisk bil i garagen og en rallykører i maven, men som aldrig har prøvet det før, og gerne vil deltage uden stress og jag og med sikkerhed for hverken at få buler i bilen eller selvtilliden.


Sådan kan det se ud, når man indfrier drømmen om at blive rallykører: Køreglæde. Spændende mennesker. Klassiske biler. Smukke veje.
(Foto: Michael Eisenberg)

”I Oresund Tourist Rally kan alle med en ældre bil være med. Man behøver blot en klassisk bil, en kører og en codriver udstyret med lineal og kuglepen. Lettere bliver det ikke at indfri sine rallydrømme,” siger event organizer Michael Eisenberg, København. Han har skabt løbet sammen med to andre tidligere topkørere i hastighedsrally, Per Vilslev, Hillerød, og Erik Andersen, Virum. Landets p.t. hotteste codriver i rally, Ole Frederiksen, Skibby, hjælper om morgenen inden løbsstart alle de nye deltagere med tips til at komme godt af sted.


(Foto: Michael Eisenberg)

Oresund Rally er ikke et hastighedsrally, men et slow-rally. Det går over 220 kilometer med indlagte svære sekundetaper, mens Oresund Tourist Rally er på 110 kilometer, og her gælder det blot om at køre efter kort ad rette vej fra tidskontrol til tidskontrol og stemple ind i rette tid. Begge løb har start, pause og mål i Hillerød og køres på Nordsjællands smukkeste veje, alle sammen jævne asfaltveje, som enhver bil kan klare.


Så let er det at finde vej i Oresund Rally. I dette eksempel skal man køre gennem pil 8 og punkterne 9 og 10.

Oresund Rally køres i år for sjette år i træk. Det er første gang, at Hillerød er start- og målby. Man kan læse alt om løbet på www.oresundrally.org.


Oresund Rally er sponseret af Tscherning, Yokohama, Herfølge Kleinsmedie, Nordens Markiser samt Lyddæmper Central.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 27/08/16 - Oresund Rally
  •