Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen klar til succes på Road America

SportsCar
Championship 

05/08/16 

Efter en udfordrende weekend i Københavns gader søger Jan Magnussen nu oprejsning på en af de mest berømte racerbaner i IMSA-mesterskabet. Holder foreløbig en tredjeplads i mesterskabet.
 

Mindre end en uge efter DTC-løbet i Københavns gader er Jan Magnussen atter på jagt efter sejr, når han i weekenden stiller op til ottende afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship for Corvette Racing.


(Foto: Richard Prince / Corvette Racing)

– Road America er endnu en af mine favoritbaner på kalenderen. Måske den bedste overhovedet, lyder det fra Jan Magnussen.

– Den har alt det, du forventer af en fed racerbane. Høj fart, udfordrende sving og højdeforskelle. Vi har ofte gjort det godt på Road America, og da vi samtidig testede her forud for årets 24-timers Le Mans, har vi masser af friske data til rådighed.

Seks tidligere sejre
Seks gange siden 2002 har Corvette Racing sejret på Road America, mens Jan Magnussen senest stod øverst på podiet i 2008. Danskeren sluttede på en fjerdeplads på den over 6,5 kilometer lange racerbane i 2015-sæsonen.

– Der er forskellige måder at angribe Road America, når det gælder setup. I år kører vi med mere aero, end vi har gjort i tidligere sæsoner, forklarer Jan Magnussen.

– Derfor handler det om at bruge vores træningssessions bedst muligt, så vi sammen med ingeniørerne kan finde et setup, der er hurtigt nok til at vinde.


(Foto: Richard Prince / Corvette Racing)

Tredjeplads i mesterskabet
Jan Magnussen deler den gule Corvette C7.R – racerversionen af den Corvette Z06, som Jan Magnussen kørte i velgørenhedsløbet Race For Riget i København i sidste weekend – med sin faste køremakker, spanske Antonio Garcia.

Corvette-duoen har haft en udfordrende første halvdel af 2016-sæsonen, men rykkede efter seneste løb på Lime Rock op til en tredjeplads i mesterskabsstillingen. En stilling, som i øjeblikket føres af teamkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner.


(Foto: Richard Prince / Corvette Racing)

Tidsplan for Continental Tire Road Race Showcase - Road America

Fredag 5. august
13.40 (19.40 dansk tid) — Træning #1
17.45 (23.45 dansk tid) — Træning #2

Lørdag 6. august
10.25 (16.25 dansk tid) — Træning #3
16.15 (22.15 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Søndag 7. august
10.40 (16.40 dansk tid) — Warmup
16.05 (22.05 dansk tid) — RACE (2 timer 40 min)

OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på FOX Sports samt via live-streaming af kvalifikation og løb på www.imsa.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road America
  • 08/08/16 - Road America - SportsCar Championship
  •