Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Langt fra topplaceringen - men der er succes i horisonten!

ELMS 
19/07/16 

Resultatet efter fire timers-løbet i European Le Mans Series på østrigske Red Bull Ring ser ikke umiddelbart prangende ud for Morten Dons og RLR mSport. En 15. plads i LMP3-klassen er endda et stykke under ambitionen om en plads blandt de 10 bedste hold - men struerboen vender alligevel hjem fra Østrig med en god fornemmelse.
 


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Efter en række tekniske udfordringer i de to træningspas fredag og lørdag var bilen helt på toppen, da Morten Dons kørte på banen for at kvalificere teamet til løbet. Den kun ti minutter lange kvalifikationssession blev ikke den store succes, idet Morten fik sin bedste omgang ødelagt da han måtte undvige en konkurrent der spandt af banen.

- På kun ti minutter har vi reelt set ikke mere end to omgange til at få sat den bedst mulige omgangstid, og det betyder at man også er afhængig af at andre ikke kommer galt afsted. Jeg tror umiddelbart at jeg kunne have fået os i top 10, hvis omgangen ikke blev afbrudt, siger Morten Dons, der havde en stor opgave foran sig ved søndagens løb:


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- I denne weekend er der sket en ændring i vores driver line-up, så jeg har skullet være førstekører for to ‘gentleman drivers’ - altså et par herrer som har betalt teamet for at komme ud at køre racerløb med en relativt hurtig medkører. Det er helt almindelig praksis, så min opgave har været, foruden at skulle køre så hurtigt jeg kunne, at sørge for at mine medkørere var bedst muligt forberedt på udfordringerne, når de satte sig bag rattet. Af samme grund vidste Morten Dons også at et flot resultat med stor sandsynlighed ville udeblive fra weekendens løb. Alligevel var Morten godt tilfreds efter løbet, hvor RLR mSport-teamet sluttede på 15. pladsen i LMP3-klassen: - Sportsligt er det altid skuffende at slutte så langt nede i feltet, men jeg er godt tilfreds med min egen præstation. Undervejs i løbets sidste time var jeg blandt de tre hurtigste kørere i LMP3-klassen, og ser man overordnet på løbet, så var vores bil den 8. hurtigste af de gennemførende biler. Både teamet og jeg selv har efterhånden fået bilen godt ind under huden, på trods af et lidt begrænset testprogram.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Det er ikke kun Struer-kørerens egne præstationer, han glæder sig over. Fremtidsmulighederne bliver lysere for hver gang, han er på banen. Arbejdet som førstekører har han fået stor ros for, og teamet er absolut tilfreds med danskeren.

- Selvom det kunne være fedt at blive ansat som fabrikskører hos en af bilfabrikkerne, er det ikke noget jeg ser komme lige nu. Af samme grund er jeg utroligt glad for at teamet allerede har informeret mig om, at jeg er en vigtig del af deres fremtidsplaner. Vi arbejder lige nu hårdt på at finde de rigtige løsninger for 2017-sæsonen.

Næste gang, Morten Dons skal i aktion, er på franske Paul Ricard i slutningen af august.

Morten Dons Racing

Kim

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Red Bull Ring
  • 17/07/16 - Red Bull Ring - ELMS
  •