Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

Sejr til Kim Holmgaard på Zandvoort

12 Hours 
10/05/16 

Det blev til en sejr for Kim Holmgaard, da han i weekenden var til start i 12-timers løbet på Zandvoort ved den hollandske badeby af samme navn. Sammen med de to franskmænd Guillaume Roman og Stéphane Ventaja, som han i øvrigt også tog en klassesejr med i 24-timers løbet i Dubai, stillede nordjyden atter til start for det franske Altran Peugeot.
 

”Selv om løbet gik over 12 timer, var det delt op i to dele, så vi kørte tre timer om fredagen og ni timer om lørdagen,” siger Kim Holmgaard.

”Jeg var naturligvis i bilen begge dage, men hvor det gik godt under mit stint om fredagen, blev jeg desværre køresyg om lørdagen, godt tre kvarter efter at jeg var kommet i bilen. Det blev heller ikke bedre af, at der samtidig var en dækrest fra en anden bil, som havde sat sig fast i luftindtaget, så der ikke kom så meget frisk luft ind i kabinen.”


Kim Holmgaard fik Altrans bil først over målstregen i klassen

Selv om den samlede køretid svarer til et halvt døgn, så kan et ikke-planlagt pitstop og kørerskifte vise sig at være overordentlig dyrt, da konkurrencen er rigtig hård. Over radioen aftalte Kim Holmgaard således med sin teamchef, at han skulle blive på banen, indtil der kom en såkaldt Code 60-periode, hvor løbet neutraliseres grundet uheld.

”Desværre gik der rigtig lang tid, inden der kom en Code 60, så jeg endte med at køre en time og 40 minutter bilen, hvor jeg i den sidste time havde det rigtig skidt,” fortæller Kim Holmgaard, der udenfor banen forsøgte at komme til hægterne igen. ”Efter et par timer fik jeg at vide af min teamchef, at jeg skulle gøre mig klar igen, men jeg følte mig ikke klar. Men jeg tænkte, at det måske lidt er som en fodboldkamp, hvor man i pausen måske ikke er klar i stængerne, men når man så kommer i gang med anden halvleg, går det alligevel godt.”


Der var glæde på podiet efter de 12 timers race

”Det gjorde det imidlertid ikke her, for jeg blev hurtig dårlig igen. Kampen i vores klasse var tæt og vi havde blot en omgangs forspring svarende til under to minutter til nummer 2, så jeg blev bedt om at blive ude på banen og måtte kæmpe med kvalmen og konkurrenterne.”

Trods de fysiske problemer lykkedes det Kim Holmgaard at holde den sorte og røde Peugeot 208 GTI kørende og komme i mål, så han sammen med Guillaume Roman og Stéphane Ventaja tog en ny sejr i klassen.

Holmgaard


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Zandvoort
  • 07/05/16 - Zandvoort - 12 Hours
  •