Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Anders Fjordbach kører race på Imola i weekenden

Sportscar racing 
10/05/16 

Danske Anders Fjordbach skal i weekenden køre Renault Sport Trophyløbsserien på Imola i Italien i forbindelse med ELMS-løbweekend. Som eneste dansker med sejre i international racing i år, er han klar til weekenden: Renault Sport Trophy i R.S. 01-raceren på Imola
 

Anders er en travl herre for tiden. Med teamkammerat Frank Stippler ved sin side vandt Anders for en måned siden den første afdeling af langdistanceløbet VLN på Nürburgring Nordschleife i den nye Audi R8 LMS. Allerede i første VLNløb sikrede de sig altså sejren, og det skulle vise sig at de havde tænkt sig at beholde sejren i mesterskabet.

Anders og Stippler kørte i sidste weekend anden afdeling af VLN-mesterskabet på Nürburgring Nordschleife, og også her måtte konkurrenterne se sig slået. En sensationel sejr for de to teamkammerater, der har vist sig at være et godt match, og som nu fører mesterskabet stort!


Anders Fjordbachs arbejdsplads i VLN er den blå/hvide anden generations Audi R8 LMS GT3-racer
(Foto: Phoenix Racing GmbH)

Efter lang tid i bilen under svære baneforhold gav Anders bilen videre til Frank Stippler som nr. 1 i feltet, og så er man altså ikke dårligt stillet. Stippler er nemlig en af de mest rutinerede og hurtigste kørere rundt på Nürburgring Nordschleife.

Anders Fjordbach og Frank Stippler er teamkammerater hos Phoenix Racing GmbH, Audis fabriksteam, og kører i den blå/hvide anden generation Audi R8 LMS GT3-racer med hovedsponsorerne Scherer og TÜV Rheinland. I VLN er der over 180 deltagende biler, hvoraf de 30 kører i samme klasse som Fjordbach. En enormt prestigefyldt løbsserie er altså hvad VLN er.

R8’eren bliver dog skiftet ud i den kommende weekend, hvor Anders Fjordbach deltager i Renault Sport Trophy-løbsserien.

Det er andet løb, og det finder sted på den legendariske racerbane Imola i Italien i forbindelse med det andet løb i European Le Mans Series (ELMS). Tre løb uafhængigt af ELMS på en teknisk svær bane, som Anders ser frem til.

”Jeg var hurtig i første løb i Spanien men utrolig uheldig, så jeg ser frem til igen at komme bag rattet af raceren, få en masse fart i dækkene og håber på heldet er med os!” lyder det fra Anders Fjordbach som satser på, at de imponerende resultater fra VLN-løbet kommer til at afspejle sig i resultaterne i den kommende weekend.

Anders er indtil videre den eneste dansker, der har vundet et internationalt løb i år og kan ligeledes prale af at have vundet hele to af sin slags!

Renault Sport Trophy køres på Imola i weekenden 13-15. maj. Der køres et enkelt løb lørdag og to løb søndag samt diverse qualifying-sessions. I slutningen af maj kører Anders ligeledes sammen med Frank Stippler i 24timers løbet på Nürburgring, som er den absolut største folkefest for motorsportfans.

Lørdag
Kvalifikation 1 kl. 9:00 - 9:20
Kvalifikation 2 kl. 12:05 - 12:25
Løb 1 kl. 15:10 - 16:20

Søndag
Løb 2 kl. 9:15 - 9:45
Løb 3 kl. 12:30 - 13:00

Frederik S. Petersen


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Frank Stippler
  •