Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama SuperCup

Jævnbyrdighed i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

03/05/16 
Yokohama

Yokohama SuperCup har et stort ønske om at skabe stor jævnbyrdighed mellem deltagerne, og løbene på Padborg Park viser, at det er ved at lykkes.
 

I tidtagningen lørdag formiddag var det kun Lasse M. Sørensen der skilte sig, de øvrige deltagere lå inden for et sekund, og det resultat skulle vise sig som en fin rettesnor for resten af weekenden. Lasse M. Sørensen endte således med 3 heatsejre, mens de øvrige podiepladser blev fordelt mellem Kim Lund Johansen, Allan Kristensen, Tino Vang Jørgensen og Jakob Borum.

Igennem de 3 heats var der mange tætte dueller, I heat 1 var det specielt duellen mellem unge William V. Eberhard i VW Polo, og Allan Kristensen i Seat Ibiza, der var spændende, i heat 2 var der tæt duel mellem Allan Kristensen og Kim Lund Johansen, begge i Seat. Den duel endte desværre med, at Kim Lund spandt rundt for enden af langsiden, og derfor udgik. Herefter overtog Lasse M. Sørensen Kims plads i duellen med Allan, og den endte med at det lykkedes for Lasse at komme forbi.

I heat 3 var det specielt duellen mellem to af feltets mesterskabsfavoritter der var god. I lang tid førte Kim Lund Johansen, og Lasse M. Sørensen pressede på. Det var tydeligt at Lasse var en anelse hurtigere på langsiden, men ikke nok til helt at komme forbi, og Kim Lund er en erfaren herre, der forstår at køre defensivt på den helt fair måde, og det var da også kun en lille kørefejl på tredje sidste omgang der gjorde at Lasse kom forbi.


Lasse M. Sørensen og Kim Lund Johansen havde en flot og fair duel i heat 3
(Foto: Keld Dohm)

I det samlede pointregnskab har Lasse med 137 point taget en pæn føring, men på de næste pladser er det meget tæt. Tino Vang Jørgensen har med stabil kørsel de 2 første weekender sneget sig op på anden pladsen med 118 point, dog meget tæt forfulgt at teamkollegaen Kim Lund Johansen med 116 point, som igen er tæt forfulgt af Allan Kristensen med 111 point. En anden forhåndsfavorit har haft en uheldig sæsonstart, og det er Jakob Borum. I den første weekend røg der en toppakning, og det betød at motoren i ugen op til anden weekend blev udskiftet med reserve motoren. I heat 1 knækkede beslaget til generatoren så for Jakob, og det kunne ikke nå at blive fikset til heat 2. Efter at have kørt først over målstregen i heat 3, så viste loggermålingerne desværre at reserve motoren ydede flere HK, end den måtte, og dermed blev Jakob udelukket fra heatet. Alt i alt betyder det, at Jakob lige nu er langt efter i mesterskabskampen.

Næste gang klassen skal ud og køre er den 15. maj på Ring Djursland, og mon ikke jævnbyrdigheden fortsætter der.

Yokohama SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
 • Padborg Park
 • 01/05/16 - Padborg Park - Yokohama SuperCup
 •  
   

  Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS