Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Tekniske problemer gav Nicolaj Kandborg kamp til stregen i FDM Sport debut

FDM sport 
29/04/16 

Det var tekniske problemer med den splinternye FDM Sport racerbil, der voldte racerkører Nicolaj Kandborg problemer til åbningsløbet i FDM Sport klassen på FDM Jyllandsringen til banens 50 års jubilæum. Alligevel var der smil på læben hos den unge racerkører efter opstart på debutsæsonen.
 

Racerkører Nicolaj Kandborg kørte i weekenden det første løb i motorsport-serien FDM Sport, hvor de helt nye racerbiler skulle præstere for første gang. Det var dog ikke uden udfordringer for den unge racerkører, da det værste, der kunne ske, skete.

Motorrøg i pitten
Det så lyst ud i starten af Race 1, hvor Nicolaj Kandborg var oppe at snuse til tredjepladsen, men sådan skulle det ikke ende. Grundet tekniske problemer sluttede han på P10.

- Jeg kæmpede alt, hvad jeg kunne, men det var ikke nok. Min bil var ikke hurtig nok i forhold til de andres, og det skulle hurtigt vise sig, at det ikke var det eneste problem under løbet, siger racerkører Nicolaj Kandborg.

Da Nicolaj holdt klar i pitten som den første ved pit udkørslen til Race 2, skete det værst tænkelige, en racerkører kan komme ud for under et vigtigt løb; bilen gik i røg og ville ikke starte. Selvom racerkørerens egen mekaniker Julius Eriksen og stort set alle FDM Sport mekanikere ledte efter svar på problemerne, var der ikke meget at gøre.


(Foto: Andreas Ryssov)

En skuffende og dyr weekend endte i et smil
Selvom alle odds tilsyneladende var imod den unge racerkører denne weekend og Nicolaj Kandborg måtte se Race 2 fra pitten, var der et særligt højdepunkt, som bragte smilet frem igen.

- Weekendens optur i den ellers triste start på sæsonen var, da jeg fik besøg af organisationen Motorsport for LIFE. Organisationen har til formål at give syge børn og deres familier oplevelser ud over det sædvanlige. Det var af stor betydning for mig at se, hvor glade børnene var, da de besøgte mig og fik min racerbil at se helt tæt på, siger Nicolaj Kandborg, som også vil give en stor tak til sin mekaniker Julius Eriksen, FDM Sport mekanikerne, FDM Sport Chef Jesper Carlsen, Nicolajs sponsorer, samarbejdspartnere, venner og familie, som alle var en stor støtte weekenden igennem.


(Foto: Andreas Ryssov)

Om Nicolaj har større medvind, når det igen går løs den 7.-8. maj på Våler banen i Norge, er det kun tiden, der kan vise. Racerkøreren arbejder intenst på at blive topklar, både hvad angår ham selv og bilen.

Louise Højgård Laustsen


Læs mere om:
  • Nicolaj Kandborg
  • Jyllandsringen
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - FDM sport
  •