Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Jerkel Racing fik dobbeltdebut på FDM Jyllandsringen

Yokohama
1600 Challenge 

28/04/16 
Yokohama

Det blev til dobbeltdebut for Jerkel Racing, da Åbningsløbet blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Debut for Kenneth Jerkel i Carbuddii Special Saloon Car og racerdebut for Brigitte Klintskov Jerkel – mor til Kenneth.
 

Brigitte tog sin racerlicens i slutningen af marts måned, og en Peugeot 207 blev indkøbt til teamet, der supplerer den Suzuki Swift Sport som teamet allerede havde med Kenneth som chauffør.

Begge kørere deltog i Yokohama 1600 Challenge, og Kenneth supplerede så op i SSC for at få nogle ekstra kilometer under hjulene. Den grå Suzuki Swift Sport med Kenneth bag rattet var oppe imod tidligere DTC biler, så resultatmæssigt kunne man ikke lægge så meget i det, men det var gode kilometer for køreren.

Lørdag morgen trillede en meget spændt Brigitte på banen. Bortset fra en kort funktionstest af bilen havde hun slet ikke kørt i bilen. Det blev til mange rigtig gode omgange i bilen, og hun fik sig stille og roligt kørt mere og mere ind på både bilen og banen, hvor det blev til konstante forbedringer hvor hver eneste omgang. I den henseende var tiden underordnet, men alligevel han hun ret godt på konkurrenterne.

For Kenneth blev det også til en god start. Han kørte 14. hurtigste tid i det 22 bils store felt.


Brigitte Klintskov Jerkel
(Foto: Jerkel Racing)

Modsat tørvejr i træningen, var det blevet regnvejr til kvalifikationen. Altså endnu en ny udfordring for den første kvindelige kører i Yokohama 1600 Challenge i 10 år. Men Brigitte fik monteret regndæk på bilen, og satte så ellers i gang med at køre og køre omgange.

Efter de 20 minutters kvalifikation, havde hun kvalificeret sig som 20’er, men en god tid når man tager højde for at det var første gang at hun var på regnvejrsdæk.

Det lykkedes for Kenneth at køre sig ind i top 10 med 9. startposition, hvilket var hans hidtil bedste kvalifikationsresultat.

Søndag formiddag var det tid til heat 1. Banen var knastør og solen var ude, så det var helt optimale forhold for alle kørerne.

Da de 5 røde lamper slukkede, kom begge generationer Jerkel rigtig fint afsted. Det blev til masser af kampe i det tætte felt, og her mistede Kenneth nogle få placeringer, så han efter de 13 omgange kunne krydse stregen på en 12. plads.

Brigitte, som også er første suppleant for Konservative i Folketinget, gennemførte løbet på 18. pladsen med yderligere forbedringer af omgangstiderne, hvilket også var målet for weekenden. Samtidig blev karrierens første DIF Danmarksmesterskabspoint kørt ind på kontoen, foruden en 5. plads i Oldboysmesterskabet og en 4. plads i Rookiemesterskabet.


Kenneth Jerkel
(Foto: Jerkel Racing)

Til heat 2 skiftede vejret endnu engang, men det skete først så kort tid før heatstart at hverken Kenneth eller Brigitte nåede at få skiftet til regndæk, og måtte derfor som størstedelen af feltet køre heatet på tørvejrsdækkene helt uden mønster i.

Det var langt fra nogen let præstation, men alligevel lykkedes det begge kørere at komme helskindet igennem heatet. Kenneth sluttede på 15. pladsen mens Brigitte kørte endnu en 18. plads hjem.

Men hvad der var endnu mere vigtigt for Brigitte, var at hun kørte en 5. plads hjem i Oldboysmesterskabet og ikke mindst en 3. plads hjem i Rookiemesterskabet. Dermed var den første pokal i hus, til stor jubel for hele teamet.

Kenneth Jerkel indtager en aktuel 12. plads i DIF Danmarksmesterskabet, mens Brigitte indtager 19. pladsen. Derudover ligger Brigitte samlet nummer 3 i Rookiemesterskabet og nummer 5 i Oldboysmesterskabet.

Næste løb i Yokohama 1600 Challenge bliver desværre uden deltagelse af Jerkel Racing, men i stedet er teamet tilbage på banen, når den første afdeling af DEC køres på Ring Djursland om 2 uger.

Næste gang at Brigitte er med i Yokohama 1600 Challenge bliver den 11.-12. Juni på Ring Djursland.

Jerkel Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Brigitte Klintskov Jerkel
  • Kenneth Jerkel
  • Jyllandsringen
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - Special Saloon
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: