Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Flere lysglimt i hård DTC-debut

DTC 
26/04/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen danske ELMS-kører, Morten Dons, debuterede i weekenden i den hjemlige DTC-serie ved Jubilæumsløbet på FDM Jyllandsringen.
Struerboen fik langt fra en drømmedebut, men nåede dog at vise lidt af talentet frem under vanskelige forhold.
 


(Foto: Morten Dons Racing/Kim Gripping)

Blot en uge efter sæsonstarten i European Le Mans Series på Silverstone i England, var Morten Dons vendt hjem til dansk asfalt for at debutere i DTC-klassen. Forventningerne var fra start skruet i bund, men udfordringerne stod i kø for det nyetablerede team.

Teamet havde reelt set kun haft ét døgn til at forberede bilen til løbsweekenden, så da Morten første gang satte sig i bilen til lørdagens første træningssession, var det primært en funktionstest for at finde ud af om bilen kørte som den skulle. Det gjorde den heldigvis, så teamets unge mekanikerkvartet kunne fokusere på at lave en fornuftig opsætning af bilen.


Teamet havde nok at se til med at lære DTC-raceren at kende.
(Foto: Morten Dons Racing/Kim Gripping)

Lørdag eftermiddag bød vejrguderne for alvor op til dans, hvor både regn, slud og hagl prægede træning og tidtagning. Det tyngede dog ikke Morten synderligt, hvilket han også beviste ved at sætte 11. hurtigste omgangstid i tidtagningen. Efterfølgende blev han dog rykket fire pladser tilbage, da dommerne vurderede at den matsorte Camaro havde overskredet spærrelinjen i et sving.

- Det er dødærgerligt at få sådan en straf, men for mig var det vigtigst at få bevis på at der er fart i bilen og i mig. Gearkassen begyndte at opføre sig lidt underligt undervejs i sessionen, og drengene konstaterede at vi måtte udskifte nogle dele inden løbene, så de arbejdede til langt ud på aftenen for at få bilen klar igen.

Hvor lørdag sluttede kold og våd, begyndte søndag med skyfri himmel og omkring 70 glade, oktanhungrende gæster i teamets telt. Mekanikerne havde fået bilen klar til warmup-sessionen, men hen imod slutningen oplevede Morten igen problemer med gearkassen, så der skulle både tænkes og arbejdes hurtigt for at blive klar til første heat.

- Gearkassen låste i andet gear, og drengene gjorde alt hvad de kunne for at lokalisere fejlen, fortæller Morten Dons, der, som første heat nærmede sig, blev placeret med køredragt og hjelm i bilen, så han hurtigst muligt kunne komme på banen til løbet.

- Drengene fandt fejlen og reparerede den, men desværre blev vi klar omkring et minut for sent til bare at starte løbet fra pitten. Det er virkelig sort uheld, for de gav den fuld gas for at nå det.


Der var fart i bilen og køreren - men teknisk defekt kostede resultater.
(Foto: Morten Dons Racing/Kim Gripping)

På den positive side var der god tid til at blive klar til andet heat. Mens der blev skruet og justeret på bilen blev der netværket og hyggesnakket blandt gæsterne, der ligeledes nød godt af den kolde buffet fra Café Midtpunktet i Skødstrup.

Regn, sne og slud gjorde af flere omgange Jyllandsringen til en våd affære. Selvom solen var vendt tilbage i tid til de sidste to løb, var asfalten stadigvæk våd og glat. Med start fra bagerste placering på gridden var det ikke nødvendigvis en skidt ting for Morten Dons, der dermed holdt sig ude af problemer og andre afkørsler.

Starten blev netop besværliggjort af flere afkørsler og dertil hørende safety car-perioder, men da disse ophørte, satte det vestjyske racertalent fart på Camaro-raceren og nåede at køre sig fra 22. til 11. pladsen - før gearkassen atter voldte problemer:


Feltets yngste mekanikerteam havde nok at se til - nu står den på renovering af gearkassen inden Classic Race Aarhus.
(Foto: Morten Dons Racing/Kim Gripping)

- Jeg havde lige fået god fart i bilen, da jeg bremsede ned til et sving og satte bilen i andet gear - hvorefter den bare låste hjulene og jeg ikke kunne komme ud af gearet igen, fortæller Morten, som måtte en tur igennem sandfanget inden bilen stoppede helt.

- Jeg vidste godt, allerede da jeg steg ud af bilen, at det med stor sikkerhed var slut på dén weekend. Med kun tyve minutters pause mellem de to heat ville det være mere eller mindre umuligt at reparere gearkassen, så der var lidt langt tilbage til pitten…

Mekanikernes konklusion var også klar; tidlig fyraften efter en hård og ubarmhjertig debutweekend. Set i bakspejlet kan Morten Dons dog glæde sig over flere ting fra weekenden:

- Hvis man ser bort fra resultaterne synes jeg at weekenden har været rigtig god. På rekordtid har vi fået teamet op at stå, inviteret gæster og arrangeret alt lige fra borde til bil. Det er nogle virkeligt dygtige folk, jeg har bag mig, både omkring bilen og i forhold til at give vores gæster en god oplevelse.

- På banen fik jeg ikke mange muligheder for at give den gas og sætte gode omgangstider, men det lykkedes alligevel i tidtagningen under ret tricky forhold. Uden at have kørt en meter i bilen før weekenden føler jeg selv at jeg har præsteret pænt. Jeg ville selvfølgelig gerne have fuldført bare et enkelt heat, men sådan skulle det ikke være. Jeg må tage revanche ved Classic Race Aarhus!

Næste opgave for Morten Dons bliver anden afdeling af European Le Mans Series på italienske Imola. Det bliver endnu en svær opgave for den 27-årige racerkører, som sidste år helt sensationelt vandt løbet i sin ELMS-debut for RLR Msport; samme team, han i år kører hele mesterskabet for.

Kim Gripping
Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - DTC
  •      D4 Enterprise Solutions