Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Michael Christensen vandt VM med Porsche

FIA WEC 
23/11/15 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen har succes i FIA WEC, og i weekendens finaleløb i Bahrain hjalp danskeren Porsche til tre VW-titler.
Det var en tydelig stolt Michael Christensen, der lørdag aften dansk tid kunne se sin teamkollega Richard Lietz køre over målstregen efter en gyseragtig sæsonfinale i sidste runde af FIA World Endurance Championship på Formel 1-banen i Bahrain
 

Parret, der i løbet af sæsonen har vundet de respektive VM-afdelinger i Tyskland, USA og Kina, sluttede på femtepladsen i GTE Pro-klassen, der blev vundet af søsterbilen med de to franske Porsche-piloter Frédéric Makowiecki og Patrick Pilet.


Porsche Team Manthey: Michael Christensen, Dr. Frank-Steffen Walliser (Porsche-Motorsport chef) og Patrick Pilet
(Foto: Porsche PR)

”I dag havde vi fuld fokus på at køre bilen til målstregen og score de nødvendige point for at sikre Porsche tre VW-titler,” forklarede Michael Christensen efter løbet.

”Vores strategi i løbet var todelt. Vores søsterbil skulle jagte sejren i klassen, mens vi skulle være mere konservative i den første halvdel af løbet,” lød det videre.

Resultatet betød nemlig, at Porsche, foruden teammesterskabet, vandt VM for konstruktører ligesom østrigske Richard Lietz vandt kørernes individuelle mesterskab.

”Jeg vil gerne ønske min teamkammerat (Richard Lietz, red.) et stort tillykke med mesterskabet. Han har i den grad fortjent det, og vi har sammen haft en virkelig fantastisk sæson i sportsvognsserien med tre sejre og en andenplads.”

At Michael Christensen ikke også kunne lade sig hylde i kørernes individuelle VM-stilling skyldes, at den danske fabrikskører missede anden afdeling i Belgien, da Porsche havde kaldt danskeren til race i USA.

”Jeg er meget tilfreds og stolt over min sæson. Målet har hele året været at vinde konstruktørernes verdensmesterskab til Porsche. Jeg slutter selv som nummer tre i kørernes stilling, hvilket egentlig ikke er helt ringe, når jeg tænker på, at jeg missede løbet i Belgien,” lød det fra danskeren, der samtidig hylder sit team og Porsche.

”Porsche Team Manthey har hele året ydet en fænomenal indsats og været suveræne i alle aspekter. Porsche har en virkelig lang og imponerende historie i international motorsport, og jeg er stolt af min andel i denne fortælling,” sluttede danskeren.


Porsche Team Manthey
(Foto: Porsche PR)

Porsche har forlænget den aftale, de har med Michael Christensen, der således fortsætter som fabrikskører hos det succesfulde mærke i 2016.

www.michaelkchristensen.com

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sakhir
  • 21/11/15 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS