Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen jagter ny succes i Kina

FIA WEC 
30/10/15 

World Endurance Championshipvil forsvare VM-føring i næstsidste afdeling af FIA WEC i Kina i weekenden
Efter en skuffende fjerdeplads i seneste VM-afdeling på Fuji Speedway i Japan, er det en topmotiveret Michael Christensen, der sammen med sin teammakker Richard Lietz i weekenden jagter sæsonens tredje sejr, i syvende og næstsidste afdeling i årets prestigefyldte FIA WEC-verdensmesterskab.
 

”Vi var utroligt stærkt kørende i Japan, men det voldsomt dårlige vejr, og uheldige omstændigheder, bevirkede at en potentiel løbssejr blev forvandlet til en fjerdeplads,” lyder forklaringen fra Michael Christensen.


(Foto: Porsche PR)

”På den positive side kørte vores Porsche 911 RSR suverænt, og vores team (Porsche Team Manthey, red.) udførte som vanligt et utrolig professionelt stykke arbejde. I Japan havde vi bare ikke de berømte marginaler på vores side,” uddyber Michael Christensen, der ser frem til sit første møde med racerbanen i Shanghai.

”Ligesom det var første gang jeg stiftede bekendtskab med Fuji, bliver det også min første optræden i Kina. Men jeg ser frem til banen i Shanghai, som jeg har hørt skulle være ret spektakulær at køre race på,” fortæller danskeren videre.

”Banen har en meget lang hovedlangside, kombineret med et par virkelig hurtige svingkombinationer. Det betyder, at vi skal finde et godt kompromis i vores opsætning og aerodynamik. Det er udfordrende, da banen ændrer karakter henover weekenden. Der køres ikke mange løb her, og derfor bliver banen bedre dag for dag, omgang for omgang, i takt med at der køres gummirester fra dækkene i underlaget.”


Michael Christensen
(Foto: Porsche PR)

”Porsche vandt her sidste år, og vi er optimistiske for at gentage successen. Med to sejre til nu (Nürburgring og Austin, red.) har vi bevist, at farten er der, og vores mål er en tredje løbssejr i Kina. Samtidig skal vi forsvare vores team-føring i VM-stillingen, så alle point tæller,” slutter Michael Christensen.

*WEC-løbet vises på Eurosport søndag morgen fra. kl. 04.00.

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Kofod Christensen
  • Shanghai - Tianma Circuit
  • 01/11/15 - Shanghai - Tianma Circuit - FIA WEC - FIA VM
  •