Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Vellev er klar til at modtage Danmarkseliten i rally

DM Rally 
27/10/15 

Der bliver fest i Vellev lørdag den 31. oktober. Og en noget anderledes fest end de fester, som traditionelt foregår i forsamlingshuset eller på sportspladsen i landsbyen sydøst for Ulstrup. På den sidste lørdag i oktober kommer Danmarkseliten i rally nemlig til byen, når dette års Rally Denmark afholdes. Og byens borgere skal nok sørge for, at rammerne bliver perfekte.
 

”Vi kunne godt tænke os at få sat Vellev på landskortet som aktiv landsby, når nu rallyfeltet passerer byen,” siger Hanne Baltzer. Hun er formand for Vellev Borgerforening.


På en af vejene omkring Vellev vil bilerne blive luftbårne under Rally Denmark, som den 31. oktober gæster landsbyen

”Vi sørger for at skabe den rette stemning med helstegt pattegris, musik og udskænkning, og vi glæder os til en masse gæster. Det er næsten alle byens foreninger, som er med. Borgerforeningen, Idrætsforeningen og foreningerne bag klubhuset og forsamlingshuset er alle gået sammen. Det har vi ikke gjort før på denne måde.”

Vellev ligger i den vestlige del af Faurskov kommune, og det er en vaskeægte landsby. Den er ikke særlig stor. Der er 240 sjæle. Men mange af dem er der ild i.

”Byen er kendt for at have en række ildsjæle, og når man lover noget, så gør man det,” fortæller Hanne Baltzer. ”Da kommunen besluttede sig for at lukke skolen, åbnede der i stedet på borgernes initiativ en friskole med både en privat børnehave og en privat vuggestue. Kunderne skal ind i butikken fra de er helt små.”

Kunder kommer der sikkert også i butikken lørdag den 31. oktober, når man i tidsrummet fra klokken 12.00 til klokken 15.00 to gange kan opleve rallyfeltet i og omkring Vellev. Der er nemlig et specielt sted, som vil tiltrække sig opmærksomheden fra de garvede rallyfans:

”Kræmmervejen byder på en fantastisk mulighed for at opleve rallybilerne hoppe. Lidt i stil med det, man kan opleve ved det såkaldte Colin’s Crest under det svenske VM-rally. Vi har valgt at kalde det Vellev Crest,” fortæller Kenneth Svendsen, der er løbsleder for Rally Denmark.

Udover at køre på vejene ved Vellev vil feltet i Rally Denmark også afvikle hastighedsprøver seks andre steder i Viborg, Silkeborg og Faurskov kommuner. Rally Denmark får base i Ans mellem Viborg og Århus, hvor løbet starter fredag den 30. oktober om aftenen.


Landsbyen Vellev syd for Ulstrup er lørdag klar til at byde den danske rallyelite velkommen

www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 31/10/15 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: