Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Udlændinge til start i Rally Denmark

DM Rally 
21/10/15 

Der vil være stor fokus om udfaldet af Danmarksmesterskabet i rally, når Kjellerup og Omegns Motorklub i dagene den 30. og 31. oktober afvikler årets Rally Denmark. Men det er ikke kun DM-guldet, der kæmpes om ved løbet, som får base i Ans mellem Århus og Viborg. Der er også en række internationale titler på spil, og derfor vil årets rallyfelt være forstærket med adskillige udenlandske mandskaber.
 

Rally Denmark tæller som finale i den såkaldte West Euro Rally Cup. Det er en international turnering, der består af seks løb fordelt på to hollandske, to tyske og et belgisk løb og så altså Rally Denmark, der er finalen i turneringen. Inden finalen i Ans er der nærmest dødt løb i toppen af tabellen mellem Axel Schütt/Klaus Finke, begge Tyskland, og Kurt Mejer/Vagn Åge Hansen, Horsens/Vejle.

West Euro Rally Cup-delen af Rally Denmark bliver dog næppe en duel mellem disse to hold alene.


De regerende West Euro Rally Cup-mestre Gerben Brower/Niels Kroeze vender tilbage til Rally Denmark
(Foto: GS Autosport)

Gerben Brouwer/Niels Kroeze, begge Holland, og Joar Andre Obrestad/Martin Fawell, begge Norge, var blandt de første, som tilmeldte sig løbet, og de ved begge, hvad de går ind til. Såvel hollænderne som nordmændene var med i sidste års udgave af løbet – et løb, hvor Gerben Brower/Niels Kroeze sikrede sig den samlede sejr i West Euro Rally Cup. Dengang deltog de med en ældre Volvo 240, men til denne sæson er de skiftet til en Audi S2 Quattro.

West Euro Rally Cuppen er ikke den eneste internationale turnering, Rally Denmark tæller til. Løbet er også finalen i det nordeuropæiske mesterskab for juniorkørere i de såkaldte R2-biler.


Norske Joar Andre Obrestad og Martin Fawell har erfaring fra premiereudgaven af Rally Denmark med i bagagen
(Foto: GS Autosport)

Rally Denmark får base ved Ans Idræts- og Kultur Center i Ans, og løbets i alt 14 hastighedsprøver vil blive afviklet med fire om aftenen fredag den 30. oktober og ti om lørdagen den 31. oktober.

Rally Denmark
Kjellerup og Omegns Motorklub
www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 31/10/15 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: